Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:700868
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lielāko daļu romiešu vērtību un uzvedības normu bērni apguva mājās. Šeit meitenes mācījās grieķu un latīņu literatūru, kā arī prasmes mūzikā un dejās. Skolas romiešu zēniem radās republikas laikā. Zēni mācījās lasīt, rakstīt un aritmētiku īpaša skolotāja vadībā. Vecāki zēni mācījās mūziku , ģeometriju, astronomiju, literatūru un oratora mākslu – publisku runu teikšanu. Tāpat kā Grieķijā publiskas runas un strīdi Romā bija ļoti nozīmīgi tās politiskajā dzīvē.
No grieķu pilsētām Itālijas dienvidos un Sicīlijā jau Romas republika apguva grieķu civilizācijas sasniegumus. Pēc tam kad romieši bija iekarojuši Vidusjūras austrumu daļu, tie vēl vairāk piekļuva grieķu sasniegumiem. Romas karavadoņi pārveda grieķu bibliotēkas un mākslas darbus uz savu galvaspilsētu. Grieķu skolotāji, dzejnieki un filozofi sāka kalpot romiešu mājās. Daži romieši sūtīja savus dēlus uz Atēnām. Grieķu un romiešu kultūras saplūda kopā, radās tas, ko šodien sauc par grieķu-romiešu kultūru.
Augusta valdīšanas gadi bija grieķu-romiešu ;literatūras zelta laikmets. Pēc Augusta pasūtījuma dzejnieks Vergilijs ( 70.-19.g.p.m.ē.) uzrakstīja „Eneīdu”, poēmu, kurā stāstīja par romiešu prasmi valdīt. „Eneīda” ir uzskatāma par meistardarbu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация