Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:766249
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.10.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Grieķu rakstītās literatūras vissenākie pieminekļi ir Homēra poēmas ‘Iliada’ un ‘Odiseja’. Poēmu mākslinieciskā pilnība liecina, ka tām par pamatu ir noderējušas tautas sacerētas varoņdziesmas, mīti, pasakas, kā arī ilgā tautas daiļrades laikā veidotais episkais stils.
Grieķu tautas daiļradei ir raksturīgi visi tie paši veidi, kādi parasti atrodami katrā ģints sabiedrībā,- parašu un darba dziesmas, sakāmvārdi, mīklas, parunas, buramie vārdi, pasakas. Pats krāšņākais un īpatnējākais folkloras veids ir grieķu mitoloģija, uz tās pamatiem ir attīstījusies grieķu literatūra.
Mīti nebija atsevišķu cilvēku, bet gan visas tautas kolektīva radīti, tāpēc arī tie atspoguļo visas tautas pasaules uzskatu, nevis atsevišķa indivīda jūtas un uzskatus.
Grieķu tautas pasakas bija tuvas mītiem un atšķīrās no tiem tikai ar savu fantastiku, ar ‘nevēsturiskumu’. Bieži vien pasaku motīvi saplūda ar mītiem, piemēram, Trojas mītu ciklā tāds pasaku motīvs ir skaistās Helenes nolaupīšanas cēloņi. ‘Odisejā’ sevišķi daudz pasaku motīvu- tādi ir Odiseja stāsti par viņa ceļojumiem un piedzīvojumiem, piemēram, stāsts par vienacaino Kiklopu, par cilvēkēdājiem- lestrigoniem, par sirēnām un citi.
Arī fabulas ir viens no iemīļotākajiem folkloras veidiem; tās, stāstot par putniem un zvēriem, alegoriski tēlo cilvēkus un viņu attiecības. Fabulas parasti saistīja ar leģendārā dzejnieka Esopa vārdu (6.gs. p.m.ē.).…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация