Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:138220
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.10.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Romas impērija ir valsts, kurā valdīja pagānu kultūra, tas ir, daudzu dažādu dievu, dievību un dievu pielūgšanas kultūra. Cilvēki pielūdza zibens dievu un auglības dievieti, kara dievu un mīlestības dievieti, zagļu dievu un pavarda dievieti, kā arī daudzus citus. Seno romiešu godāto dievu sarakstu var turpināt bezgalīgi, jo papildus daudzām slavenām dievībām, romiešiem bija arī individuāls patrons, dievs katram cilvēkam un katrai ģimenei - ģēnijs, kā arī visdažādākie dabas gari un neticami radījumi, piemēram, nāras, pegasuses un uguns elpojošās čūskas.
Grieķu mitoloģijā galvenās nemirstīgās dievības dzīvoja Olimpa kalnā Grieķijā, un veidoja grieķu Panteonu - divpadsmit olimpiešus. To skaitā parasti ietilpa Zevs (Jupiters), Hēra (Junona), Poseidons (Neptūns), Atēna (Minerva), Apollons, Aress (Marss), Afrodīte (Venēra), Artemīda (Diāna), Haifests (Vulkāns), Demetra (Cerēra), Dioniss (Bakhs) un Hermejs (Merkūrs), kuri bija, tā teikt, pastāvīgie locekļi. Vēl vairāki dievi, arī būdami nemirstīgi, dažkārt tika ieskaitīti olimpiešos, bet citreiz - nē. Tāpat vēlāk olimpiešiem tika piepulcināti daži Zeva izcilie bērni no mirstīgajām sievietēm, piemēram, Hērakls. Turklāt Aīdam (Plutonam), kuram, kā pazemes valdniekam, arī tā kā pienāktos tikt ieskaitītam olimpiešos, šis gods parasti tika liegts, jo, lūk, viņš valdījis pār mirušajiem.
Visa antīkā māksla un literatūra ir olimpiešu caurausta, turklāt tas turpinās arī līdz mūsdienām, ieskaitot Viktoram Igo veltītā romāna nosaukumu "Igo vai Olimpio dzīve". Arī debesu jums pilns ar Olimpa dievu vārdiem, pārsvarā gan viņu latinizētajā formā.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация