Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:513231
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.08.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Jaunā komponista skaņdarbi pievērsa uzmanību, par tiem strīdējās un daudz runāja. Vērīgākie klausītāji sadzirdēja S. mūzikā ne tikai zēniski pārdrošas un nevajadzīgas draiskulības”, bet arī to, ka „tajā ir kaut kas veselīgs, saulains, dzīvespriecīgs”. Studiju biedri, vēlākie izcilie padomju mūzikas darbinieki - B. Asafjevs, N. Mjaskovskis atzīmēja S. jaunrades lielo iedarbības spēku. Viņa talanta noliedzēji teica gluži pretējo.
1918.g. Maskavā „Dzejnieku kafejnīcā” P. spēlēja savu skaņdarbu „Apmātība”, viņa draugs Vladimirs Majakovskis klausoties mūziku, uzzīmēja komponista ģīmetni, uz kuras uzrakstīja: „ Sergejs spēlē uz pašiem vārīgākajiem Majakovska nerviem”. Dzejniekam patika P. savdabīgā mūzika un viņš to salīdzināja ar brāzmainu kalnu strautu, ar vasaras lietus gāzi.
Zīmīga ir P. tieksme pēc regulārām, stingri klasiskām struktūras uzbūvēm, pēc ostinato tehnikas paņēmieniem, pēc sulīga orķestrāla skanējuma. Pārmantojot un cienīgi turpinot krievu klasikās mūzikas – visvairāk Gļinkas, Borodina, Rimska – Korsokova, Musorgsa tradīcijas, Prokofjeva mūzika atspoguļo 20.gs. cilvēka skaņu pasaules izjūtu, ko raksturo galēji – skarbuma un maiguma – kontrasti, atsperīga ritmika, lapidāri harmoniskie un tembrālie efekti, brīva rīcība ar politonāliem un polimodāliem skaņu kompleksiem. Vokālajā mūzikā P. balstījās uz Dargomižska un Musorgska tradīcijām, detalizēti atklājot poētiskā teksta nianses, rūpīgi ieturot deklamatoriski vēstošu intonāciju (dziesmu cikli ar Ahmantovas un Balmonta vārdiem).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация