Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:838605
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.03.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

5. Zagļi iekāro BMW stūri, nodarot līdz pat 6000 eiro skādi
Neliels situācijas apraksts: Šī gada pirmajos divos mēnešos automašīnu detaļu zādzību pieteikumu skaits ir pieaudzis par 25% salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Pēdējā pusgada laikā novērota arī jauna tendence: straujš BMW automašīnu marku stūru zādzību skaita pieaugums. Visbiežāk zagļi izvēlējušies nozagt BMW 3. un 5. sērijas modeļu, kā arī "X5" stūres, izmantojot vienkāršu veidu: tiek izsists automašīnas stikls un pēc tam atskrūvēta stūre. Pēc autoservisu ekspertu sniegtās informācijas stūres zādzība aizņem vidēji divas minūtes. BMW automašīnas marka ir viena no populārākajām auto markām Latvijā. Un stūre ir pietiekami vērtīga detaļa, ko varētu būt viegli realizēt otrreizējā tirgū.
Sekas: automašīnu markas BMW detaļu zādzība pieaug.
Plānotās darbības: Iesaka šoferiem uzstādīt drošības iekārtas automašīnās.
Kā tas ietekmē parasto tautu: Ietekmē vairāk tos, kuriem pieder kāds no transportiem; piespiež veikt pasākumus bandītu aizstūrēšanai, atbaidīšanai, atturēšanai.

Notikumu Top3 pasaulē
1. Hašogi slepkavība
Neliels situācijas apraksts: Turcijā (2018) bez vēsts pazuda Saūda Arābijas žurnālists Džamala Hašogi. Turcijas amatpersonas pieļāvušas, ka Hašogi ir nogalināts konsulāta ēkā, viņa līķis sadalīts un aizvests. Saūda Arābija darīs visu iespējamo, lai žurnālista Džamala Hašogi slepkavībai līdzīgi noziegumi nākotnē neatkārtotos, tā solījis Saūda Arābijas ārlietu ministrs. Šie apgalvojumi gan nepārliecina daudzus Rietumu politiķus (2018). Nonāca pie secinājuma, ka trimdā dzīvojošais Saūda Arābijas žurnālists Džamals Hašogi ticis nožņaugts uzreiz pēc ierašanās konsulātā, pēc tam viņa ķermenis sagriezts gabalos un iznīcināts. Tas viss noticis saskaņā ar iepriekšēju plānu (2018). Saūda Arābijas prokurors pieprasījis nāvessodu pieciem cilvēkiem (2019). Turcijas prokuratūra izvirzījusi oficiālas apsūdzības 20 Saūda Arābijas pilsoņiem par žurnālista Džamala Hašogi slepkavību 2018. gadā Saūda Arābijas konsulātā Stambulā (2020). ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde publiskojusi ziņojumu, kurā Saūda Arābijas kroņprincis Mohameds bin Salmans tiek atzīts par vainīgu žurnālista Džamala Hašogi slepkavības sarīkošanā. Pēc šī paziņojuma ASV Valsts departaments paziņojis par sankciju ieviešanu pret vairākiem desmitiem Saūda Arābijas amatpersonu, taču Mohameda bin Salmana starp tām nav (2021).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация