Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Особые предложения 2 Открыть
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:985094
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.09.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Inficēšanās iespējas
1. Inficēšanās caur ādu un gļotādu (iegūtais sifiliss) - uzskata, ka caur veselu ādu un gļotādu inficēšanās nenotiek, ir vajadzīgs vismaz mikroskopisks ādas vai gļotādas bojājums. Inficēšanās notiek stājoties tiešā vai netiešā kontaktā ar slimo personu. Tiešā inficēšanās ar sifilisu notiek, radoties tiešam, ķermeniskam kontaktam, visbiežāk dzi-mumakta laikā. Inficēties iespējams arī bez dzimumakta, piemēram, ar skūpstu u.tml. Tiešs ķermenisks kontakts ir ceļš, kādā visbiežāk notiek inficēšanās ar sifilisu. Netieši jeb neseksuālā ceļā var inficēties, ar dažādu priekšmetu, trauku u.c. starpniecību, kurus lietojis sifilisa slimnieks. Tas ir tā saucamais sadzīves sifiliss. Mūsdienās šādu inficēšanos novēro reti, bet tā iespējama antisanitāros apstākļos, galvenokārt bērniem no slimiem vecākiem.
2. Inficēšanās asins pārliešanas laikā (iegūtais sifiliss) - inficēties ar asinīm galvenokārt tiešās asins pārliešanas laikā. Šis inficēšanās veids sastopams reti, jo 1) tiešā asins pārliešanas mūsdienās tiek izmantota reti. 2) donoru asinis pārbauda. 3) bālā treponēma iet bojā, asinis glabājot vismaz 5 dienas.
3. Augļa inficēšanās no mātes (iedzimtais sifiliss) - šajā gadījumā inficēšanās notiek grūtniecības laikā. Aptuveni 40% inficēto pēcnācēju iet bojā vai nu grūtniecības laikā (spontānais aborts, nedzīvdzimis bērns) vai jaundzimušā periodā.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация