Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:954937
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.02.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

14. biļete
1. Gada siltuma patēriņu grafiki.
Siltuma patēriņu diezgan uzskatāmi attēlo grafiku veidā. Praksē pielieto diennakts, nedēļas un gada siltuma patēriņa grafikus. Nepieciešamības gadījumā grafikus var sastādīt arī citiem laika posmiem. Pēc grafika var noteikt vidējo stundas siltuma patēriņu diennaktī.
Gada siltuma patēriņu grafikus plaši pielieto siltumapgādes sistēmu ekspluatācijā. Ir divi grafiku tipi:
1) Gada siltuma patēriņu grafiks pēc ārējās temperatūras ilguma. Šim grafikam ir augsta precizitāte un detalizācija. To ir ērti izmantot, bet to ir grūtāk konstruēt.
2) Kalendārais gada siltuma patēriņu grafiks. Šo grafiku ir viegli konstruēt, tas ir uzskatāms, bet ir mazāk precīzs un detalizēts.
Gada siltuma patēriņu grafikus var uzkonstruēt divām metodēm: ar projekta datu analītiskas apstrādes metodi un ar siltuma patēriņa faktisko datu uzskaiti.
Ekspluatācijā gada siltuma patēriņu grafiki dod iespēju pareizi noplānot laiku, kad jāremontē katls, noteikt ziemas un vasaras sūkņu tīklu darba periodu, iespēju atslēgt atsevišķus siltuma tīklu posmus, lai tos pārbaudīt, nomazgāt vai atremontēt.

2. Tvaika tīkli.
Praksē bieži pielieto viencaurules tvaika sistēmas ar kondensāta atpakaļgaitu. Tvaiks no turbīnas nokļūst viencaurules tvaika tīklā un transportējas uz sildķermeņiem. No sildķermeņiem kondensāts atgriežas uz staciju pa kondensāta vadiem. Turbīnas apstāšanās gadījumā, vai nepietiekamas jaudas gadījumā paredzēta rezerves tvaika padeve tīklā caur reducējošu – dzesējošu iekārtu.
Abonentu iekārtu pieslēguma shēma pie tvaiku tīkliem ir atkarīga no to konstrukcijas. Ja tvaiks var tikt palaists pa tiešo abonenta iekātā, tad pieslēgums tiek slēgts pēc atkarīgās shēmas. Ja tvaiks nevar nokļūt pa tiešo abonenta iekārtā, tad pieslēgums tiek slēgts pēc neatkarīgās shēmas caur siltumapmaini.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация