Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:524483
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Romāns (pasaka) „Dzīvnieku ferma” ir parodija par Krievijas revolūciju. Viss darbs ir uztverams kā alegorija par laiku ap Otro pasaules karu, jo pats Džordžs Orvels apgalvojis, ka kopš 1936. gada – Spānijas pilsoņu kara sākuma – katra viņa rakstītā rinda ir tieši vai netieši vērsta pret totalitārismu. To, ka darbs būtu saprotams pārnestā nozīmē, apliecina ne tikai paša Orvela izteikums, bet arī daudzie simboli, interpretācijas un metaforas, kas lielā daudzumā atrodamas tekstā.
Džordžs Orvels romānā „Dzīvnieku ferma” parāda, cik labi var sasaistīt vēstures faktus ar daiļliteratūru, pie tam tā, lai uzrunātu pēc iespējas lielāku auditoriju. It kā vienkāršā veidā, varētu pat šķist, ka nenopietnā un absurdā, jo galvenie varoņi ir dzīvnieki, nemanāmi, vēstures fakti saplūst ar daiļliteratūru. Tādā veidā rādot pagājušo laiku notikumus un problēmas, kas dažviet ir aktuālas arī mūsdienās. Gandrīz katrs notikums un dzīvnieks simbolizē kādu reālu personu vai notikumu, kas bija noticis. Jāmāk tikai saskatīt un sasaistīt tas viss kopā un, manuprāt, Orvelam, tas ir izdevies lieliski. Šāda it kā maskēšanās bija vajadzīga cenzūras dēļ, kas valdīja kara laikā. Nedrīkstēja rakstīt tādas lietas, kas varētu nomelnot vai pelt pastāvošo varu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1174869
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация