Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:155415
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Sirds un asinsvadu slimības mūsdienās ir sastopamas īpaši bieži. Statistikas dati liecina, ka cilvēki visā pasaulē un arī Latvijā mirst tieši no šīm slimībām. Ar smagām sirds slimībām slimo arvien jaunāki cilvēki. Tāpēc pēdējos gados tiek pievērsta liela uzmanība, lai informētu cilvēkus kā pasargāties no sirds - asinsvadu slimībām. Sirds un asinsvadu slimības skar sirdi un tuvējos asinsvadus. Tās var izpausties dažādos veidos, piemēram, ar augstu asinsspiedienu, koronāro artēriju slimību, sirds kaiti un insultu. Sirds un asinsvadu slimības jeb kardiovaskulārās slimības ir visbiežākais nāves cēlonis ES, izraisot nāvi aptuveni 40% jeb 2 miljoniem cilvēku gadā.
Sirds veselība ir atkarīga no paradumiem un dzīvesveida. Tāpēc profilakses stratēģijas būs efektīvas tad, ja tās būs vērstas uz galvenajiem riska faktoriem, piemēram, smēķēšanu, uzturu, fiziskajām aktivitātēm, alkohola lietošanu un psiho sociālo stresu. Bet ir sirds slimības, kas ir jau iedzimtas, un tās diemžēl ārstēt nevar, tikai apturēt to attīstību.
Ateroskleroze - ir plaši izplatīta slimība, kuras gadījumā tiek bojātas artērijas. Tas notiek, artērijās izgulsnējoties taukiem, kas izveido tā saucamās aterosklerotiskās plāksnītes un sašaurina asinsvadu. Līdz ar asinsvada uzbūve izmainās, tas kļūst sklerotisks, un nav vairs spējīgs normāli darboties.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация