Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:436195
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Sirdsapziņa pārstāv spēju kompleksu, kura skaitā ir noturība pret kārdinājumu, spēja pakļauties un spēja izjust vainu. Sirdsapziņu var apskatīt kā personības emocionāli – vērtējošu attieksmi pret savām personīgajām rīcībām. Šī attiecība rodas kā dziļu tikumisko normu apgūšanas un pieņemšanas sekas, kā rezultāts ir sabiedrības objektīvo prasību personības uzvedības pārvēršana par subjekta personīgo vajadzību pēc noteikta dzīves parauga.

Jēdziens morālā apziņa, pārliecinātība par to, ka ir labais un ļaunais, apziņa un atbildības sajūta cilvēkam par savu uzvedību. Sirdsapziņa – ir morālais cenzors, tikumiskā īpašība, kas ir emocionālās vainas izjūtas pārdzīvojuma pamatā vai lepnumā par savu uzvedību. Par to, vai cilvēkam ir sirdsapziņa, var spriest pēc vainas izjūtas, un tāpēc sirdsapziņas audzināšana sastāv ne tikai no tikumisko principu izskaidrošanas un to interiorizācijas, bet arī no vainas emocijas atmodināšanas. Pārmērīga sirdsapziņa veicina rigidas, vainas izjūtu nomocītas personības veidošanos.
Vaina kā divkomponentu emocija. Pirmais komponents – verbāli – vērtējoša cilvēka reakcija vai nožēla. Tās pamatā ir negatīva attieksme pret sevi, pašnosodīšana, kas saistīta ar izdarītu pārkāpumu vai personīgo morālo principu pārkāpšanas apzināšanos.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация