Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:332357
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.04.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tāpat kā var sablīvēt un retināt gaisu, tāpat var satuvināt un attālināt daļiņas arī šķidrumā un cietvielā. Tas ar acīm nav redzams, bet ir dzirdams. Par skaņas izplatīšanos cietvielā mūs labi pārliecina eksperiments ar ūdens cauruļu sistēmu mājās. Ja kāds dauza pa savu radiatoru, to dzird visā mājā.
Kā mēs dzirdam?
Skaņu mēs uztveram ar ausi. Skaņas vilnis nonāk vidusausī un iesvārsta bungplēvīti, kas kustina āmuriņu, kas kā bundzinieks sit pa laktiņu taktī ar gaisa svārstībām. Pastiprinātais signāls ierosina auss nervu un mūsu smadzenēs nonāk jau kā elektrisks signāls, kas izsauc skaņas sajūtu. Taču iekšējā ausī var nonākt arī svārstības pa kauliem. Pamēģiniet "griezt" zobus vai paklakšķināt ar mēli aizvērtā mutē. Vai arī pabungājiet ar pirkstu viegli pa savu galvu. Jūs to tulīt dzirdēsiet. Skaņa pa kauliem nonāk iekšējā ausī. To izmanto, lai radītu dzirdes aparātu tiem, kam ir traumēta vidusauss.
Kad cilvēks dzird savus iekšējos trokšņus
Auss ir viens no lieliskākajiem pašregulējošiem pastiprinātājiem. Pastiprinājums automātiski piemērojass trokšņu līmenim. Dienā auss pastiprina vāji, naktī stipri. Noteiktos apstākļos pastiprinājums var būt tik liels, ka cilvēks var dzirdēt sava ķermeņa trokšņus, piemēram, asins plūšanu kakla asinsvados. Ja pastriprinājums vairs pats no sevis neregulējas, tad tāds cilvēks dzird nepārtraukti trokšņus - svešus dienā un sava ķermeņa trokšņus naktī.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1112492
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация