Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:545569
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Vispirms savu refērātu sākšu ar skaidrojumu, kas vispār ir pedagoģija?
"Tā ir zinātne par audzināšanu. Plašā nozīmē ar audzināšanu saprot jaunās paaudzes gatavošanu dzīvei sava laika un tuvākās nākotnes apstākļos:
• 1) topošās personības vispusīgas un harmoniskas attīstības vadīšana;
• 2) iepriekšējo paaudžu lietderīgās pieredzes pārņemšana;
• 3) sabiedrības prasību atbilstošas pozīcijas veidošana pret apkārtni". [6;10.lpp.]

" Pedagoģijas virzība šodien: cilvēces attīstības gaitā pedagoģiskie procesi ir risinājušies visdažādākajos veidos, taču pedagoģija visos laikos ir pildījusi atbilstošas sabiedriskās iekārtas interešu pasūtījumu. Arī šodien izglīt. iestādes pilda valsts pasūtījumu, attīstot pirmsskolas vecuma bērnu un sagatavojot tos sākumskolai, tālāk sniedzot pamatizglītību un vēlāk augstāko izgl. Tā izmanto savas pētniecības metodes un veic valsts izvirzītos uzdevumus." [5; 41.lpp.]
"Pasaules valstu pedagoģijā ir izveidojušies vairāki virzieni- humānpedagoģija, empīriskā pedagoģija, kritiskā pedag.- kuras uzskata par galvenajām. Joprojām tāpat kā senatnē sabiedriskā iekārta veido izglītības un skolu sistēmu pēc attīstības līmeņa nepieciešamības. Ja piemin šeit pirmsskolu, tad tajā ir ienākusi arī alternatīvā pedagoģija ar netradicionālām attīstīšanas metodēm. Daudzus tās elementus var izmantot arī tradicionālajā pirmsskolas pedagoģijā, piemēram, M.Montesori didaktiskos materiālus un metodes." [5; 43.lpp]
Dr.habil.paed. LU profesore I.Žogla par pedagoģiju saka tā:" Pedagoģija kā zinātne galvenokārt saistās ar skolu, lai gan ir pietiekami dziļi izpētīts daudzu citu pedagogijas nozaru priekšmets un atklātas likumības, kā pieaugušo pedagoģija, sociālā pedagoģ. u.c. Skolas pedagoģija ir pazīstama kā viena no vissenākajām pedagoģ. nozarēm, tās priekšmets tiek nepārtraukti pētīts, iedziļinoties skolas pedagoģiskā procesa likumībās.
Skolā īpašā veidā izpaužas sabiedriskie procesi, tā mainās līdz ar sabiedrību, dzīvo tai līdzi, sabiedriski vēsturiskās pieredzes ziņā atpaliek no tās, nespējot visu tās bagātību aptvert..."

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1121783
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация