Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:761325
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.11.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kuņģa zarnu trakta sistēma (gastrantentinālā sistēma)
Nekustīguma galvenais –aizcietējumi. Zarnu iztukšošana ir vienots process, kas ietver gludās un skeleta muskulatūras darbību, kā arī orgānu refleksu kompleksu. Nekustīgums nomāc zarnu perestaltiku un ir par iemeslu sfiteru spazmām, kas izmaina resnās zarnas motoriku. Paaugstināta ūdens rebsorbācija, šķidruma un šķiedrvielu nabadzīga diēta no normāla defikācijai nepieciešamā stāvoklī (sēžot). Vide, kurā nav iespējama redzes, dzirdes un ožas izolētība var novest pie defekācijas vajadzību apspiešanas.

Uroģenetālā sistēma
Cilvēka urīna trakts ir veidots tā, lai maksimāli efektīvi strādātu vertikālā stāvoklī. Nieres uzbūve ļauj urīnam pie ķermeņa vertikāla stāvokļa smaguma spēka ietekmē iztecēt no nieres bļodiņas uretērā. Guļus stāvoklī nieres bļodiņas piltuve ir vērsta uz augšu un tās perestaltika nav pietiekama, lai pārvarētu gravitācijas ietekmi un bļodiņa piepildās ar urīnu pirms tas iztek uretērā. Līdzīgi ir arī urīnpūslim, kura iztukšošanu traucē guļus stāvoklis. Guļus stāvoklis var radīt grūtības atslābināt starpenes muskuļus un sfigteru, tādā veidā nomācot refleksu un apgrūtināt urināciju. Paralizētiem pacientiem attīstās urīna infekcijas, urīna stāze, pastiprināti izdalās kalcijs.

Elpošanas sistēma
Guļus stāvoklis apgrūtina krūšu kurvja sienu izplešanos. Plaušu dziedzeru sekrēcija turpinās normālā līmenī pat saspiestās alveolās. Šīs sekrētas stāze veicina pneimonijas attīstību (plaušu karsonis). Guļus stāvoklis smaguma spēka ietekmē gļotas slīd atpakaļ bronhos. Ja pacients samazinātu šķidrumu, elpceļu epitēlijs kļūst sauss, tiek traucēta skropstiņu kustība un gļotas netiek izvadītas. Nekustīguma radīts muskuļu vājums neļauj pacientam pilnvērtīgi atklepoties.

Āda
Ārējais spiediens uz ādu, kas pārsniedz kapilāru spiedienu, traucē kapilāro asinsvadu – rada šēniju.
Izgulējumi – decubitus
Aizsargfunkcija – aizsargā iekšējos orgānus.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация