Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:897122
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.sociālās drošības un sociālās nodrošināšanas jēdziens Tiesības uz sociālo nodrošinājumu pieder pie otrās paaudzes cilvēktiesībām, proti, personas sociālajām, ekonomiskajām un kultūras tiesībām. Sociālās tiesības ir ļoti nozīmīgas, taču vienlaikus īpašas un atšķirīgas cilvēktiesības, jo šo tiesību īstenošana ir atkarīga no katras valsts ekonomiskās situācijas un pieejamiem resursiem – tā ir cieši saistīta ar katras valsts iespējām. Vienlaikus starptautiskās tiesības uzliek par pienākumu valstij apņemties maksimālajos pieejamo resursu ietvaros un ar atbilstošu līdzekļu palīdzību augošā tempā panākt pēc iespējas pilnīgu sociālo tiesību īstenošanu.
2.Sociālās nodrošināšanas sistēma Latvijā. Personu tiesību uz sociālo nodrošinājumu īstenošanai Latvijā ir izstrādāta sociālās drošības sistēma, kuras pamatā ir: 1.sociālās apdrošināšanas sistēma, kurā sociālās apdrošināšanas pakalpojumu, piemēram, vecuma pensijas, bezdarbnieka, maternitātes pabalsta, piešķiršana un apmēra noteikšana ir atkarīga no nodarbinātības perioda un sociālo iemaksu veikšanas;2.sociālās palīdzības sistēma, kuras galvenais uzdevums ir sniegt atbalstu situācijās, kad personas nespēj gūt ienākumus un kad nav paredzēts atbalsts no valsts sociālās apdrošināšanas sistēmas. Sociālās drošības sistēma darbojas saskaņā ar šādiem pamatprincipiem - atšķirīgas attieksmes aizliegums; solidaritāte; sociālā apdrošināšana un palīdzība; profilakse; pašpārvalde; individuāla pieeja.
3.Sociālā apdrošināšana. Sociālā apdrošināšana ir Valsts sociālās drošības sistēmas sastāvdaļa. Tā materiāli nodrošina noteiktos sociālā riska gadījumos (slimība, invaliditāte, maternitāte, bezdarbs, vecums, u.c.). Sociāli apdrošinātās personas ir tās personas, kuras pašas vai par kurām ir izdarītas regulāras apdrošināšanas iemaksas. Jautājumus, kas saistīti ar sociālo apdrošināšanu Latvijā, risina Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA). VSAA uzsāka savu darbību 1998.gada 1.janvārī. Tās galvenie uzdevumi ir: sociālās apdrošināšanas speciālo budžetu (invaliditātes, maternitātes un slimības; darba negadījumu; nodarbinātības un valsts pensiju) administrēšana; sociālās apdrošināšanas pakalpojumu sniegšana; noteiktu sociālās palīdzības pakalpojumu sniegšana.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −9,98 €
Комплект работ Nr. 1127747
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация