Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:523577
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ģimene ir sociālais institūts, kas apvieno indivīdus – sievieti, vīrieti un bērnus vienā veselā. Ģimene ir maza sociālā grupa, kuras pamatā ir asinsradniecība, laulība, kā arī var būt arī adopcija, tā sastāv no diviem vai vairāk cilvēkiem, kam ir kopīga mājvieta. Tā ir cilvēku grupa, kas izjūt kopības sajūtu un vēlas sevi definēt par ģimeni. Ģimene balstās arī uz kopīgiem ekonomiskajiem un sociālajiem apstākļiem, seksuālajām tradīcijām un bērnu audzināšanu. Ja iestājas šķiršanās, kāds no vecākiem pamet bērnus, bet tas neatbrīvo viņu no pienākuma uzturēt tos.
Radniecīgo sistēmu salīdzināšana. Ģimene ir radniecīga sistēma. Radnieciskā sistēma ir attiecību paraugs, kam būtu jāvalda starp ģimenes locekļiem. Dažādās valstīs ir dažādi un pat krasi atšķirīgi radniecīgo sistēmu modeļi. Ik sevišķi attiecībā pret laulību un tās šķiršanu. Laulība ir sociālo normu kopums, kas regulē oficiāli atzītu vīrieša un sievietes savienību, koriģē un nosaka viņu savstarpējās attiecības un viņu savstarpējās tiesības un pienākumus. Ne visas ģimenes ir vienādas, ir vairāki laulības modeļi:
Eksogāmija – laulību sistēma, kurā nepieļauj radinieku (vienas dzimtas locekļu) savstarpējas laulības. Tās ir laulības starp dažādu sociālo kategoriju cilvēkiem (kultūras difūzija).…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация