Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:376901
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

SOCIOLOĢIJA ir sabiedrības zinātniskā izpēte un viena no sociālajām zinātnēm. Tai ir daudz virzienu, taču parasti socioloģisko pētniecību intercsē sociālas grupas vai citādi cilvēku kopumi un to savstarpējās attiecības. Bieži vien socioloģija sabiedrību skata plašāk nekā pārējas sociālās zinātnes - tādas kā, piemēram, ekonomikas zinātnw, kas galvenokārt pēta ekonomiskos procesus un institūtus, antropoloģija, kas pievēršas dažādām kultūrām, vai arī politoloģija, kas uzmanību koncentrē uz politisko sistēmu.
Socioloģija jāšķir no dabaszinātnēm. Galvenā atšķirība: sociālo zinātņu : objekts ir cilvēki. Cilvēkiem ir katram sava identitāte, sociālās vērtības un intereses. Tas nozīmē, ka viņi - atšķirībā no nedzīvām lietām un arī dzīvniekiem - vienmēr izturēsies, individuāli dzenuļu virzīti.
Socioloģijai ir daudz nozaru, kuru loks atkarīgs arī no tā, kādi sociālie institūti pātami. Tas nozīmē, ka pastāv tādas specializētas socioloģisko pētījumu jomas kā ģimenes socioloģija, reliģijas socioloģija, izglītības socioloģija, darba socioloģija utt. Cita klasifikācija socioloģiju iedala pēc vispārīgākiem aspektiem: vēsturiskā socioloģija, sociālo pārmaņu pētniecība utt.
Socioloģiskie pētījumi var būt pilnīgi teorētiski, piēmeram, tie var salīdzināt dažādas teorijas vai izstrādāt jaunus jēdzienus. Empīrisko sociālo pētījumu metodes ir visai daudzveidīgas. Daudziem cilvēkiem var būt radies iespaids, ka socioloģija ir identificējama ar aptauju metodoloģiju, taču tas nav pareizi. Aptaujas lielākoties izmantojamas tādos socioloģiskajos pētījumos, kuru mērķis ir iegūt vispārīgus sociālo parādību raksturojumus. Citi pētījumi veicami ar citādām metodēm - tādām kā dziļās intervijas, novērošana vai kontentanalīze.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,70 €
Комплект работ Nr. 1194943
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация