Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:546443
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Karls Emīls Maksimilians Vēbers ir dzimis 1864. gada 21. aprīlī Erfurtē, Prūsijā (Vācijā), 1869. gadā Vēberi pārceļas uz Berlīni. Viņš ir vecākais no 7 bērniem Maksa un Helēnas Vēberes ģimenē. Abi vecāki ir protestanti. Vēbera tēvs nododas politikai, iesaistās "Nacionāl-liberāļos", kā rezultātā Vēbers agri iepazīst politisko pasauli. Vēbers mācās Klasiskajā ģimnāzijā Berlīnē, jau agrā jaunībā iepazīstas ar Šopenhauera, Kanta, Gētes, Homēra, Cicerona u.c. darbiem.

1882. gadā Vēbers uzsāk jurisprudences studijas Heidelbergas universitātē, taču pēc pusotra gada studijas pārtrauc, lai pildītu karadienestu Strasbūrā, kur dzīvo ar mātes māsas ģimeni – Baumgarteniem, kas spēcīgi ietekmē Vēbera dzīves uzskatus. 1884. gadā viņš atgriežas Berlīnē, kur Berlīnes universitātē pabeidz iesāktās jurisprudences studijas (semestri Vebers studē arī universitātē Gotingenē), kā arī interesējas par tādām nozarēm kā tautsaimniecība, vēsture, filosofija un teoloģija. 1889. gadā Vēbers aizstāv doktora disertāciju "Par viduslaiku tirdzniecības sabiedrību vēsturi". 1891. gadā Vēbers aizstāv "pēc-doktora" disertāciju "Romas agrārās vēstures nozīme valsts un privātajās attiecībās", kas nepieciešama, lai varētu kļūst par mācībspēku augstskolā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация