Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:601737
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.11.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Mēdejas tēls atspoguļo sievietes impulsivitāti, atriebības kāri, nespēju tikt galā ar savu greizsirdību un ciešanām, kā arī bērnu izmantošanu atriebībā pret vīru. Mēdejas mīts un traģēdija atklāj aizvien jaunus sievietes būtības aspektus, kas ir nemainīgi no sen seniem laikiem līdz pat mūsdienām. Mēdeja - skumjas pēc atriebības. Gan kā skumjā ciešanu tēla atriebība, gan paliekošās skumjas pēc paveiktās atriebības. Skumjas un sērošana ir vienas no centrālām jūtām, kas ir dusmu, naida, greizsirdības fonā. Dziļi sērojošas sievietes ciešanas ir Mēdejas stāsts.

Valdnieks ’’Oedips’’
Šī traģēdija, manuprāt, ir saistoša, jo spēj sniegt izvērstu cilvēka likteņa un nolemtības atainojumu, atklāt un interpretēt visos laikos aktuālas problēmas. Sofokls profesionāli atklāj cik dažādi spēj izvērsties dzīves situācijas, kad, piemēram, godīgu cilvēku vidū parādās slepkava, kas ir pamats visām nelaimēm.
Sākumā šķiet, ka Oidipa pūles un apņēmība sameklēt un sodīt vainīgo ir nepieciešamība, pateicoties par iegūto troni, laulību un bērniem, taču darba gaitā atklājas šo notikumu amorālā daba, absurds, jo beigās kļūst skaidrs, ka dēlam pieder ne tikai tēva vara, bet arī sieva. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация