Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:133800
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.06.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ievads
Starpkultūru komunikācijas studijām pēdējā laikā tiek pievērsta pastiprināta uzmanība, jo paplašinās ceļošanas iespējas, attīstās multinacionālas organizācijas, kā arī starptautisko attiecību saspīlējums liek komunicēt un sadarboties ar dažādu kultūru pārstāvjiem. Vārds kultūra šajā gadījumā apzīmē vērtību, uzskatu, paražu, reliģiju, mākslas, izglītības un uzvedības vispārīgu sistēmu, kas ir atšķirīga ne tikai dažādām tautām, bet arī vienas tautas pārstāvjiem. Kad vienas organizācijas ietvaros kopā sanāk dažādu tautību un kultūru pārstāvji, viņi atnes līdzi dažādus priekšstatus par kopīgu darbu, viņiem ir dažādi uzskati par to, kas ir organizācija, kā to vadīt un kā tajā jādarbojas. Galvenās grūtības sagādā ikdienas mijiedarbība starp vadītājiem un padotajiem, dažādu tautību pārstāvjiem vienas darba grupas ietvaros, citiem kolēģiem. Starptautiskos darījumos pats svarīgākais ir spēja panākt, ka jūs saprot un ka jūs savukārt saprotat, ko jums cenšas pavēstīt pārējie.

Starpkultūru komunikācija
Viena no komunikācijas kļūdām, kas parādās, uztverot citu kultūru pārstāvjus, ir stereotipizēšana, kurai bieži vien par pamatu tiek ņemti masu mediju veidotie stereotipi. Veiksmīga komunikācija starp dažādu kultūru pārstāvjiem ir atkarīga ne tikai no šīs kultūras akceptēšanas un objektivitātes, bet arī no pacietības un humora izjūtas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация