Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:107244
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ārēja vide ir nosacījumu kopums aiz kompānijas robežām, kuri praksē iespaido tās panākumus. Sakarā ar to, ka starptautiskais bizness operē pasaules vidē, menedžeriem ir jāapgūt sabiedrisko zinātni, ieskaitot ģeogrāfiju, vēsturi, politoloģiju, jurisprudenci, ekonomiku un antropoloģiju.
Nāciju dažādības, kas ir saistītas ar ģeogrāfiskiem, vēsturiskiem, politiskiem, juridiskiem, ekonomiskiem un antropoloģiskiem nosacījumiem, ietekmē uz to, kā kompānijas vada savu saimniecisko darbību. Līdz ar to tas, cik ļoti nākas pielāgoties, saistīts ar nosacījumu dažādību savā valstī un aiz robežas, kā arī funkcionāli atkarīgs no dažādu ārvalsta vides daudzumu, kurās operē kompānija.
Kompānijas ierīces konkrētas formas pēc atsevišķu biznesa funkciju līniju ir atkarīgas no nosacījumiem, kuros kompānija eksistē.
Var izcelt trīs galvenās vides1 :
• Ekonomiska;
• Politiska;
• Tiesiskā.

Ekonomiskā vide.
Ekonomiskas sistēmas parasti klasificē kā kapitālistiskas, sociālistiskas un jauktas. Tomēr tās var tāpat klasificēt pēc sadalījuma un kontroles metodes pēc resursiem - tirgus ekonomika vai komandu ekonomika , un pēc personīgā tipa - privātīpašums vai sabiedriskais īpašums. Šīs koncepcijas paplašinājums personīgā un kontroles jauktā tipa ieslēgšanas gaitā ļauj radīt taksonomisko sistēmu.
Īpašuma tipam uz ražošanas līdzekļiem ir plašs diapazons - no pilna privātīpašuma pie viena galējā punkta līdz pilnajam sabiedriskajam īpašumam pie citas. Īstenībā galēji punkti faktiski nekur neeksistē. Piemēram, ASV ir labs uzņēmējdarbības piemērs, tomēr valsts pieder dažādi ražošanas līdzekļi un tas aktīvi nodarbojas ar produkta veidošanu tādos ekonomikas sektoros, kā izglītība, militārpersonas nozares, pastu dienests un daži komunāli pakalpojumi.

Tirgus ekonomika
Tirgus ekonomikā liela nozīme ir diviem sociāliem darbiniekiem: indivīds un firma . Indivīdiem ir resursi un tie patērē produkciju, tai laikā kad firmas patērē resursu un ražo produkciju. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1138642
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация