Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:720203
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.04.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tikai 21. gadsimta sākumā atklājas, ka cilvēcei un demokrātijai ir radies briesmīgs un nāvīgs ienaidnieks – starptautiskais terorisms.
Starptautiskais terorisms ir vardarbīga un noziedzīga darbība, kas grauj starptautisko attiecību stabilitāti, valstu uzticēšanos un visas cilvēces drošību, un kas visbiežāk izpaužas vienas valsts fiziskas personas, noziedzīgas organizācijas vai grupējuma vai valsts prettiesiskā apdraudējumā vai kaitējumā otras valsts fiziskai personai, organizācijai vai pašai valstij.
Terorisms ir sociālpolitiskās cīņas forma vai metode, kas tiek realizēta, pielietojot neierobežotu vardarbību vai arī draudot to pielietot, slepkavības ieskaitot, lai apspiestu, iebaidītu un iznīcinātu politiskos un citus pretiniekus. Arvien biežāk, īstenojot savus nodomus un mērķus, terorisms par saviem upuriem izvēlas pilnīgi nevainīgus cilvēkus, jo tā tiek veicināta lielāka panika un bailes, kā arī pievērsta lielāka sabiedrības uzmanība teroristu prasībām.
Politikas zinātnēs ar teroru saprot vardarbīgu un noziedzīgu darbību, kuras mērķis ir iebiedēšana, vajāšana un iznīcināšana, un kas ir vērsta uz kāda politiska mērķa sasniegšanu. Terorisms ir terora kā politiskās cīņas līdzekļa lietošana, atbalstīšana vai atzīšana. Terorisms ir politikas instruments, tieši tāds pats kā vēlēšanas, partijas dibināšana, pikets vai sūdzības izteikšana. Tikai atšķirība ir tāda, ka terorisms ir sodāms, jo, manuprāt, tas ir nopietnākais un nežēlīgākais noziegums pret cilvēci, un kurš ir uzskatāms par kara noziegumu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация