Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:663158
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.11.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

2009. gada oktobrī UNESCO Ģenerālās konferences laikā Latvija pirmo reizi tika ievēlēta dalībai UNESCO Izpildpadomē uz laika posmu no 2009. līdz 2011.gadam. UNESCO Izpildpadomes pirmajā sesijā 2009.gada novembrī Latvija, novērtējot tās aktīvo un kvalitatīvo darbību dažādu starptautisko institūciju, darba grupu darbā un dokumentu izstrādē, tika izvirzīta un arī ievēlēta UNESCO Izpildpadomes birojā par UNESCO Izpildpadomes priekšsēdētāja vietnieci.
Latvijai dalība UNESCO Izpildpadomē dod iespēju tieši ietekmēt lēmumu pieņemšanas procesu, sniedzot priekšlikumus, kritiku un komentārus Izpildpadomes sesijās par UNESCO darbību, programmu īstenošanu un attīstību, kā arī tā lomu un nozīmību starptautiskās politikas veidošanā. Atrašanās UNESCO Izpildpadomē un jo īpaši esot tās priekšsēdētāja vietnieka postenī Latvijai dod iespēju arī aktīvāk ar savām aktualitātēm, pieredzi un programmām iesaistīties UNESCO darbībā, nodrošināt pārliecinošu savu interešu aizstāvību un sev aktuālu jautājumu izvelšanu. Šī starptautiskā platforma ļauj arī Latvijai vēlreiz pierādīt sevi kā kvalificētu un augsti profesionālu dalībnieku starptautiska līmeņa debatēs un diskusijās, kā arī pierādīt sevi starptautiskās politikas veidošanā un globālās pārvaldības virzīšanā.
UNESCO Izpildpadome ir viens no Apvienoto Nāciju izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) trim pārvaldes orgāniem līdzās UNESCO Ģenerālajai konferencei un UNESCO ģenerāldirektoram. UNESCO Izpildpadomes sastāvs tiek atjaunots vispārējo vēlēšanu laikā Ģenerālās konferences laikā, kas notiek reizi divos gados. Izpildpadome sastāv no 58 valstu pārstāvjiem, kas satiekas divas reizes gadā pavasara un rudens sesijās un ir faktiskais UNESCO darbības pārraudzītājs un virzītājs UNESCO Ģenerālās konferences starplaikos. UNESCO Izpildpadome seko līdzi programmu darba organizācijai un tām atbilstošajām budžeta tāmēm, kā arī sagatavo kārtējo Ģenerālo konferenci un organizē un koordinē konferencē pieņemto lēmumu efektīvu īstenošanu tās starplaikos.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация