Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:842901
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.03.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Фрагмент работы

„PAR”
1. Jebkuras valsts tiesību sistēmas viena no sastāvdaļām ir starptautiskās privāttiesības. Nepieciešamība vērtēt starptautisko privāttiesību regulējumu var rasties katrā gadījumā, kad tiesai ir jāskata prasība, kura satur ārvalsts elementu.
2. Starptautisko privāttiesību piemērošanas nepieciešamības pamatojums izriet no faktiskās dzīves realitātes – pasaulē pastāv daudz un dažādas tiesību sistēmas un, pieaugot valstu un tās iedzīvotāju sadarbībai, aizvien biežāk rodas situācijas, kad tiesai, risinot konkrētu tiesisku gadījumu, ir jāņem vērā citas valsts likuma regulējums.
3. Lai arī sākotnēji varētu uzskatīt, ka ārvalsts likuma ņemšana vērā ir zināma atkāpšanās no katras valsts suverenitātes, tomēr šāds uzskats nav pamatots, vēl jo vairāk – tas var novest pie rezultāta, kas nav savienojams ar valsts tiesisko iekārtu.
4. Neelastīga tiesas valsts likuma piemērošana var novest pie būtiska netaisnīguma, ja pušu attiecības ir nodibinātas, mainītas vai izbeigtas saskaņā ar vienas valsts likumiem, bet strīdus situāciju vērtē citas valsts tiesa, jo īpaši, ja šo valstu likumi konkrētajā jomā būtiski atšķiras, līdz ar to būtiski var atšķirties tiesas nolēmums.
5. Ārvalstu likuma piemērošanu var prasīt tiesā izskatāmās lietas pati būtība, jo tā, piemēram, satur elementu, kas pastāv tikai ārvalsts likumā, tādēļ tā ignorēšanas rezultātā var kļūt neiespējami atrisināt konkrēto tiesisko strīdu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1330346
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация