Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:601165
 
Оценка:
Опубликованно: 23.07.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2021–2025 гг.
Фрагмент работы

Jāsniedz atbildes uz dotajiem jautājumiem. Jāizmanto vismaz divu dažādu autoru darbi!
Noslēgumā jāpievieno izmantoto avotu sarakstu.
Pārbaudījuma jautājumi:
1) Kas un kādā veidā rada starptautiskās tiesības?
Starptautiskās tiesības veido paši šo tiesību subjekti. Starptautisko tiesību normas rodas, valstīm savstarpēji vienojoties, to gribas saskaņošanas rezultātā. Neieeksistē starptautiskais parlaments, kas izstrādātu šo tiesību normas. Starptautisko tiesību subjekti ir ieinteresēti ievērot starptautisko tiesību normas, jo viņi paši tos ir radījušas.
2) Kāpēc Hugo Grocijs tiek uzskatīts par starptautisko tiesību “tēvu”?
Par starptautisko tiesību kā zinātnes nozares tēvu tomēr uzskata holandieti Hugo Grociju (Huig Comnet de Groot), kas latīniski pazīstams kā Hugo Grotius (1583-1645).Vina zinātniskäs izpētes darbs sākas ar precedentu, kad kara ar Spāniju laikā holandieši 1601. gadā sagrāba Austrumindijas kompānijas portugālu kuģi, jo Portugāle tajā laika bija pakļauta Spānijai. Daži kompānijas akcionāri iebilda pret šo ienesīgo akciju. Kompānija nolīga jauno juristu Grāciju un lūdza tam izstrādāt viedokli. Viņš centīgi ķeras pie darba un uzrakstīja eseju "Komentāri par prīžu un kara laupījuma tiesībām" Šī darba 12. nodala vēlāk, 1609. gadā, tika publicēta ka darbs "Atklātās jūras brīvība vai holandiešu tiesības piedalīties Ostindijas tirdzniecibā", kura Hugo Grocijs izstrādāja jūras tiesību un jūras brīvības pamatprincipus. 1625. gada Grocijs publicēja savu slavenāko darbu "Trīs grāmatas par kara un miera tiesībām, kurā pirmo reizi pasaules vēsturē pozitīvās starptautiskās tiesības tiek izklāstītās kā normu sistēma un izvirzītas daudzas tam laikam jaunas tiesību idejas. Miera tiesību jautājumi grāmatā skarti maz, galvenokārt balstoties uz vestures precedentiem un svētajiem rakstiem. Toties lielāka darba dala veltīta kara tiesibām. Hugo Grocijs rakstīja, ka jus gentium nav dievišķas izcelsmes. Starptautiskas tiesības radījusi cilvēki, lai tas kalpotu cilvēkiem.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1403871
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация