Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:231924
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Pirmais krievu kūrorts tika izveidots Karēlijā apzināti. Šeit tika atrastas bagātas minerālūdens atradnes. Taču, paši to nezinot, cilvēki atklāja daudz svarīgāku vietu. Lieta tāda, ka tā ir vienīgā vieta uz planētas, kur atrodas unikāla izrakteņa – šungīta atradnes. Kas tad ir šungīts? No skata tas ir parasts akmens, kurš līdzinās akmeņoglei. Taču, kā zināms, viss ģeniālais ir vienkāršs. Tieši šāds “ģēnijs” ir šungīts. Viņa īpašības patiesi ir brīnumainas.
Starp citu, šis akmens nosaukts blakus esošās sādžas Šuņgas vārdā. Zinātnieki uzskata, ka šis minerāls ir radies apmēram pirms 2 miljardiem gadu. Tā izcelsme ir īsta mīkla. Jo tajā laikā vēl nebija apstākļu, lai rastos akmeņi, ogles un citi oglekļa savienojumi. Zinātnieki ir neziņā, lai gan pastāv divas versijas kā radies šungīts.
Iespējams, ka senā okeāna seklākajos līčos pastāvēja primitīvu vienšūņu dzīvības formas. Tā kā tas bija organisks materiāls, tad to atliekas arī izveidoja šo minerālu. Otra versija balstās uz pasakainu pieņēmumu, ka šungīta atradnes ir gigantiska meteorīta atlūzas no bojāgājušās planētas Faetons, uz kuras kādreiz dzīvoja būtnes līdzīgas Zemes būtnēm.[2; 33-34]

Šungīta īpašības

Šungīts – minerāls, kuram nav analogu gan pēc ārstnieciskām, gan citām īpašībām. Šungīts ārstē, palīdz, attīra, atveseļo, atjauno. Visu kas ir kaitīgs cilvēkam, tas nogalina un absorbē, bet to kas ir derīgs – koncentrē un atjauno. Zinātnieki, kuri pētījuši šungītu, vienā balsī apgalvo: tas ir brīnums!
Šungīta sastāvā ietilpst fulerāni. Tā ir nesen atklātā oglekļa pastāvēšanas forma sfērisko jonu veidā. Mijiedarbojoties ar ūdeni, šungīts tajā izdala fulerānu dziednieciskos kompleksus, kuri rada marciālā ūdens efektu, kas ārstē alerģijas, ādas slimības, brūces, apdegumus, cukura diabētu, stomatītu, kosmētiskos defektus, matu izkrišanu.
Šungīta iegulām piemīt sorbcijas, katalīzes un baktericīdas īpašības. Šīs īpašības pielieto šungīta ūdens filtros. [4]
Šungīta ūdens filtri attīra ūdeni savādāk nekā ogļu pulvera filtri. Tie atjauno ūdens dabisko struktūru pārvēršot bīstamās vielas derīgās, jo ūdenim piemīt ne tikai ķīmiskās īpašības, bet arī informatīvās. Un Karēlijas minerāls galvenokārt iedarbojas uz informatīvo plānu.[2; 39]
Šungīts satur gandrīz visus Mendeļejeva tabulas ķīmiskos elementus. Taču saskarē ar ūdeni viņš tam atdot tikai tos elementus, kuri labvēlīgi iedarbojas uz dzīvu organismu. Šim minerālam piemīt baktericīdās īpašības. Taču par sensāciju kļuva pavisam cits atklājums. Lai cik tas neliktos dīvaini, šungīta svārstību frekvence un enerģētiskā lauka viļņa garums ir tāds pats kā vesela cilvēka zarnu traktam un kuņģim. Šī minerāla iedarbība galvenokārt ietekmē gremošanas orgānu sistēmu. Kuņģa un zarnu trakta stāvoklis ir īpaši svarīgs, jo tieši šī sistēma organismā atbild par ķermeņa saikni ar tā enerģētiku. Mūsu pārtikas produkti ir dabas veltes, augu, zemūdens un dzīvnieku valsts veltes. Tā kā šīs veltes ir dabas sastāvdaļa, tad tās koncentrē sevī varenu Visuma enerģijas lādiņu. Lietojot tās, mēs saņemam šo lādiņu. Tā notiek enerģētiskā apmaiņa starp Visumu un cilvēku.[2; 37]


Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация