Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:387283
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.05.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Sistemātika    4
  Bioloģija    5
  Nozīme    8
  Izmantotā literatūra    9
Фрагмент работы

Vispārīgs raksturojums.
Suņu dzimtā (canidae) ietilpst trīsdesmit septiņas vilku, lapsu , šahāļu un suņu sugas. Visi šie dzīvnieki ir plēsēji: dabiskos apstākļos viņi sevi ar barību apgādā galvenokārt medījot. Viņu zobi ir piemēroti upura nogalināšanai, gaļas sakošļāšanai un kaulu graušanai, kā arī savstarpējām cīņām. Viņiem ir laba redze, dzirde un oža. Par to liecina lielās acis, stāvās ausis un jutīgais deguns. Teicamās maņas ļauj sekmīgi izsekot upuri, gan medījot barā, gan vienatnē. Pārvietojoties viņi balstās tikai uz pirkstiem, nevis uz pilnas pēdas. Viņu priekškājām ir pieci nagi, bet pakaļkājām- četri (pakaļkājas ar pieciem nagiem mēdz būt tikai dažu šķirņu mājas suņiem). Visiem savvaļas suņiem, izņemot Dienvidamerikas krūmu suni, ir garas kājas, tāpēc viņi spēj panākt upuri, Suņu dzimtas dzīvniekiem raksturīga gara aste. Blīvais kažoks parasti ir strīpains vai plankumains. Lielākā daļa suņu dzimtas dzīvnieki pārojas reizi gadā. Mazuļi piedzimst pēc divus mēnešus ilgas grūsnības . Dzīves sākumā mazuļi pārtiek no mātes piena. Māte par mazuļiem rūpējas vairākus mēnešus. Viņai palīdz pārējie bara locekļi.

Suņu izcelšanās.
Visi suņi ir vilku pēcteči. Pirms 30 miljoniem gadu, paleogēna perioda nogalē, uz Zemes parādījās pirmā sunim līdzīgā būtne kinodikts (cynodictis). Šis dzīvnieks atgādināja mangustu, tikai viņam bija garāks purns. Suņu vistālākie priekšteči aizstāja agrāk izplatīto plēsēju grupas- kreodontus. Visas kinodiktu fosilijas ir atrastas Ziemeļamerikā. Nedaudz vēlāk, pirms 24 miljoniem gadu, miocēnā, izveidojās citi sunim līdzīgi plēsēji- Tomarctus. Evolūcijas gaitā apmēram pirms 300 000 gadu radās vilks (canis lupus). Pieradinot vilku, cilvēks aptuveni pirms 12 000 gadu radīja mājas suņu priekštečus. No kinodiktam līdzīgiem senčiem pakāpeniski izveidojās arī citi gaļēdāji, kuri spēja ātri skriet un medīja dzīvniekus. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1130581
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация