Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:871975
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.05.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

3.) Rindkopa ceļvedim
Cēsu Svētā Jāņa baznīca ir viena no vecākajām gotiskajām mūra baznīcām Latvijā, kā arī lielākā viduslaiku bazilika ārpus Rīgas. Baznīca tika celta 13. gadsimta beigās. Baznīca ir 65 metrus gara un 32 metrus plata trīsjomu bazilika, ko rietumu galā ievada masīvais 65 metrus augstais zvanu tornis ar 15 metru augstu gotisku smaili. Baznīca ir paredzēta 1000 sēdvietām. Baznīca ir piedzīvojusi plašu vēstures gaitu. Norisinājušies vairāki ugunsgrēki, apglabāti vairāki ordeņa mestri, kalpojusi par zirga stalli. Baznīcā ir saglabājušies līdz mūsdienām virkne interesantu vēstures un mākslas pieminekļu. Baznīcā saglabājušies ap 30 memoriālās mākslas pieminekļu. Viens no memoriālās mākslas veidiem ir kapakmeņi. Mūsdienās baznīcā notiek pasaulē pazīstamu koru un ērģeļmūzikas koncerti. Baznīca kļuvusi par Starptautiskā jauno ērģelnieku festivāla mājvietu. Dievnamu ir iecienījuši arī gleznotāji, šeit notiek dažādas mākslas izstādes. Dienvidu puses rietumu kontrforsā pie torņa, pa labi no ieejas durvīm, redzams saules pulkstenis ar gada skaitli 1744.

4.) Izmantošana tūrismā
Mūsdienās baznīcā notiek pasaulē pazīstamu koru un ērģeļmūzikas koncerti. Baznīca kļuvusi par Starptautiskā jauno ērģelnieku festivāla mājvietu. Dievnamu ir iecienījuši arī gleznotāji, šeit notiek dažādas mākslas izstādes. Apmeklētājiem ir pieejams uzkāpt baznīcas tornī, no kurienes paveras skats uz Cēsīm. Baznīcā apskatāmi 31 valsts nozīmes pieminekļi – altāris, altārglezna, kroņlukturis, kapa plāksne, vitrāžas, kancele, ērģeles un citi. No 2008. gada baznīcā apmeklētājiem tiek piedāvāta ekskursija gida pavadībā un ērģeļmūzikas koncerts (Cēsu tūrisma informācijas centrs 2010, ER).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация