Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:358504
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.05.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Iztirzājums (2p- loģisks domu izklāsts, 2p ir cēloņu un seku sakarības un 2p- izpratne par procesu, piemēri/atsauces uz avotiem, 3 p- ir izteikts, skaidri formulēts un pamatots autora viedoklis )
Sāksim ar to, ka jebkuru karu organizē kāds valdnieks jeb valdnieki ar kādu konkrētu mērķi. Svētā kara jeb Krustu kara organizētājs ir kristīgā baznīca un, protams, tās galva – Romas pāvests. Tajā laikā (1095.gads – Krusta karu idejas formulēšana) pāvests bija Urbans II. Visur skanējošs kara mērķis bija kristīt pagānus. Bet kāda starpība pāvestam kas ir to cilvēku galvās. Vai viņam nav jābūt vienalga par viņu uzskatiem? Līdz šim posmam kristietībai uzticīgi bruņinieku prāti nevarēja paspēt nonākt, jo tikai izdirdot ideju „jāveršas pret sliktajiem” viņi bija gatavi pamest visu (pat jocīgas situācijas ir aprakstītas avotā №3) un atdot savu dzīvi par kristietību. Tomēr vai tad valdniekiem tiešām bija tik svarīga kristietība? Gandrīz katra kara mērķis ir iegūt jaunas zemes, no kurām var gūt ienākumus, un Krusta karš nebūt nav izņēmums. Valdnieki uzreiz saprata, ka ieviešot pagānu zemēs kristietību un savu sabiedrības organizāciju, tās zemes uzreiz būs kristīgās baznīcas pakļautībā, un tas arī nozīmē, ka visi ienākumi nāks pie tās „galvas”. Pāvests mācēja skaisti runāt un pārliecināt, ka viņš tiešām ir Dieva sūtnis. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация