Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:518612
 
Оценка:
Опубликованно: 11.01.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Tālizpētes materiālu izmantošana ģeoloģiskajā kartēšanā ir ierobežota un šis ir plašs pētniecības lauks pētniekiem, jo valstī nav vienotas politikas – kā tā veicama un kam šis darbs ir jāīsteno. Kā arī šāds process ir ļoti laikietilpīgs, tāpēc vēljoprojām tiek izmantotas PSRS laikā ražotās ģeoloģiskās kartes un tiek izmantota tajā laikā iegūtā informācija.
Tālizpētes materiālu izmantošana ģeoloģiskajā kartēšanā un procesu pētīšana notiek tikai dažviet, kur tiek domāts par teritorijas attīstību, saglabāšanu u.tml.
Ģeoloģiskās izpētes darbi Latvijā praktiski nenotiek, jo nav skaidri definēts, kam pieder resursi zem zemes konkrētajā vietā, jo lielu dabas vērtību atklāšanas gadījumā – šādas teritorijas automātiski pieder valstij, kas zemes īpašniekus dara piesardzīgus no šādu pētījumu veikšanas, jo, tādējādi, savu īpašumu iespējams arī pazaudēt.
Mūsdienu tālizpētes materiāli ir tik detalizēti, ka ar tiem iespējams noteikt precīzas jūras krastu erozijas teritorijas, kā arī to, kur konkrēto iežu un minerālu sanešu zonas ir pārvietojušās, kas ir ārkārtīgi svarīgi, lai pasargātu jūras piekrasti no turpmākās izskalošanās. Jūras krasta zonu izpēte, izmantojot tālizpētes materiālus, arī ir plašs darbības lauks, jo jūras piekraste ir tā, kur notiek visaktīvākie procesi mūsdienu Latvijā.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация