Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:964738
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.09.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Valstu tēlu pasaulē visbiežāk veido ar tūrisma industrijas palīdzību, veidojot to ar dabas, mākslas, cilvēkbūvniecības, kultūras un citu valstī atpazīstamu objektu palīdzību. Valsts tēls un tūrisma attīstības politiku valstī tiek veidota un pildīta caur valsts veidotām asociācijām, aģentūrām, ministrijām vai padomēm. To uzdevums ir arī veicināt valstī tūrisma attīstību, kas nes lielu ieguldījumu valsts ekonomiskā. Visbiežāk tieši šo organizāciju veiksmīgā vai neveiksmīgā darbība nosaka, cik nopietni valsts spēs konkurēt pozitīvā tēla, tūrisma industrijas un tās attīstības pupularizēšanā.
Latvijā šādas funkcijas pilda valsts aģentūra TAVA – tūrisma attīstības valsts aģentūra. TAVA ir Latvijas valsts pārvaldes institūcija tūrisma jomā, tā atrodas Ekonomikas ministrijas pārraudzībā un tika izveidota ar mērķi īstenot tūrisma attīstības valsts politiku, kas paredz tūrisma popularizēšanu, piedalīšanos starptautiskos gadatirgos, tūrisma tirgus izpēti un citus valsts dotus uzdevumus. Tātad, Latvijas tēls un konkurētspēja tūrisma tirgus piesaistē ir atkarīga tieši no šīs organizācijas darbības veiksmēm vai neveiksmēm un spējām realizēt valsts politiku. Līdz šim visai maz ir pētīta TAVA darbības efektivitāte, visbiežāk runā par tūrisma negatīvo statistiku, mūsu valsts neizteiksmīgo reputāciju/tēlu pasaulē, bet maz piemin galvenos atbildīgos par situāciju – TAVA. Tādēļ, manuprāt, svarīgi novērtēt šīs organizācijas darbību un izdarīt galvenos secinājumus un ieteikumus darbības uzlabošanai un efektivitātes paaugstināšanai, ja tas nepieciešams. Jo sevišķi svarīgi tas ir šobrīd, kad Latvija ieiet Eiropas savienībā kā jauna dalībvalsts, uz kuru vērsta pastiprināta uzmanība. Vajadzētu izmantot visas iespējas, lai spodrinātu Latvijas tēlu un piesaistītu pēc iespējas lielāku tūristu interesi mūsu valstij.
Darba autori kā pētījuma ierosinātāju un veicēju šī problēma interesē dēļ iegūtās augstākās izglītības tūrisma nozarē un lielās ieinteresētības šīs jomas attīstībā un tās veicināšanā valsts līmenī, ja šāda iespēja tiek dota. Izpēte būtu kā turpinājums nesen veiktajai iedzīvotāju aptaujai par Latvijas valsts tēlu pasaulē un Latvijas tūrisma produktiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация