Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:498610
 
Оценка:
Опубликованно: 15.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Annas Brigaderes lugas ,,Raudupiete” fragmenta tēma ir par mīlestības jūtu spēku un cilvēku vēlmi nepalikt vieniem. Mūsdienu sabiedrībā vēl joprojām var atrast patiesu un īstu draudzību, kas spēj stiprināt cilvēku ikvienā dzīves situācijā. Tiek meklēti ceļi, kā atrast pareizo risinājumu veiksmīgai dzīvei. Anna Brigadere savā lugā cenšas risināt problēmas ar centrālo tēlu palīdzību, kā arī pievērsusi uzmanību savstarpējo attiecību modelim. Tekstā saskatu rakstnieces līdzpārdzīvojumu par tēlotajiem cilvēkiem un notikumiem.
Lugas fragmentā saskatu centrālo tēlu iekšējos un ārējus konfliktus. Savā starpā konfliktē tikai divas personas – Kārlis un Raudupiete – par attiecībām,ģimeni un dzīves patiesajām vērtībām. Kārļa iekšējais konflikts – kāpēc Raudupiete vēlas viņu par saimnieku( ,,Par saimnieku?...Tas ir priekšstrādnieku?”). Kārlis saprot, ka Raudupiete viņu mīl, taču nespēj atbildēt ar to pašu. Kārļa ārējais konflikts – dzīves uzskatu dažādība (,,Nesaderēja prāti – nu! Tad nekā nevar darīt!”). Viņš apzinās, ka starp kalpu un saimnieci nevar pastāvēt labas attiecības. Raudupietes iekšējais konflikts – kāpēc Kārlis mīl Matīsiņu, nevis viņu (,,Vai tad tiešām Matīsiņa dēļ tu negribi?”). Viņa nevēlas saprast, kā var mīlēt kroplu bērnu, kuru pati negrib. Raudupietes ārējais konflikts – apziņa, ka ar naudu var dabūt visu (,,Un tas jau viss ir tikpat kā tavs!”). Raudupiete uzskata, ka , piesolot naudu un saimnieka vietu, Kārlis uzreiz piekritīs.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация