Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:661961
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tiek prognozēts, ka teātrim šajā sezonāizdosies palielināt arī pasākumu skaitu, kas nozīmētu papildu ienākumus. Divos gados I.Lūsis panācis, ka teātrī sakārtota ugunsdrošības sistēma, uzlaboti darba apstākļi un sociālās garantijas teātra darbiniekiem. Tā kā teātrim bijušas grūtības ar jaunu aktieru piesaisti, Klaipēdas universitātē šobrīd tiek gatavots 16 cilvēku kurss, kas pēc diviem gadiem, absolvējot augstskolu, strādās Liepājā. Šīs sezonas sākumā publiski izskanēja arī informācija, ka Liepājas teātrim tuvākā laikā varētu izdoties iegūt mazāku spēles telpu. Līdz šim Liepājas teātrī ir tikai Lielā zāle, kas nosaka repertuāra specializāciju uz lielās formas muzikāliem iestudējumiem. Mazā zāle ļautu vairāk eksperimentēt, lieki finansiāli neriskējot.
Visbeidzot — aizgājušajās sezonās Liepājas teātris spilgti par sevi atgādinājis arī mākslinieciskā ziņā. Pēc ilgāka pārtraukuma teātris pērn un šogad nominēts intriģējošākajās nominācijās teātra balvām Spēlmaņu nakts jauniestudējumu skatē. Pērn uz balvu kategorijā Gada dramatiskā teātra izrāde pretendēja Rolanda Atkočūna iestudētā CV, bet kategorijā Gada izrāde pusaudžiem un bērniem — I.Lūša veidotā G.Landau Sniegbaltītes skola. Balvai kā gada režisors bija izvirzīts Rolands Atkočūns, bet nominācijā Gada aktieris balvu ieguva Egons Dombrovskis. Šajā Spēlmaņu naktī par balvām sacentīsies pēc D.Kunca romāna Nakts balsis I.Lūša veidotie Bērniņi (nominēta astoņās kategorijās, tai skaitā Gada dramatiskā teātra izrāde, Gada aktieris, Gada aktrise otrā plāna lomā un Gada debija), kā arī J.Lūsēna mūzika I.Lūša veidotajai melodrāmai Agrā rūsa (Gada muzikālā izrāde) un jaunā režisore Anita Sproģe (Gada spilgtākā debija).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация