Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:978000
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.11.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Citējot žurnālistu J.Ķēniņu:” sirmais un viedais filozofs,Teodors Celms, ir viena no mūsu lielākajām personībām ar dziļu un nozīmīgu ietekmi latvju gara kultūras veidošanā. Kā latvju skaņražu lielmeistaram Vītolam mūzikā, tā Celmam filozofijā ir vienreizējs stāvoklis, jo mūsu filozofijas lielmeistars ir arī latviešu filozofiskās terminoloģijas galvenais veidotājs. T. Celms ir īsts latvju filozofs ne tikai pēc akadēmiskās disciplīnas, bet arī dziļākā dvēseles struktūrā un dzīves ziņā. Par mūsu izcilāko domātāju Celmu ir jāsaka tas pats, ko Nīče ir teicis par kādu citu slavenu rīdzinieku: Celms sevī iemieso ideālu cilvēktipu. Viņam ir bagāts, dziļš gars, acīs krītošs enerģisks raksturs.”
Balstoties uz T.Celma devumu Latvijas filozofijai, viņa vārdā ir arī nosaukta balva. Proti, Teodora Celma balva filozofijā tiek piešķirta par izciliem pētījumiem akadēmiskajā filozofijā. Teodora Celma balva filozofijā iedibināta ar LZA Senāta 1998. gada 22. septembra lēmumu.
Kopumā rezumējot, var teikt, ka T.Celms ir bijis izcila personība. Tieši T.Celms ir aizsācis filozofijas attīstību Latvijā. Būt pirmajam vienmēr ir gods. Par T.Celma panākumiem runā viņa darbi un tas, ka Celms ir bijis galvenokārt pieprasīts filozofs arī ārpus Latvijas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация