Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:574498
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 39 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pielietojums: iespējas un ierobežojumi – Psihoanalītiskajā terapijā labākus rezultātus gūst klienti/pacienti ar neirotiska līmeņa psihes traucējumiem, kuru cēlonis ir neatrisināts Edipa kompleksa konflikts. Terapija būs piemērotāka un efektīvāka personām, kas (1) cieš no neirotiska līmeņa traucējumiem; (2) spēj domāt psiholoģiskos jēdzienos; (3) spēj novērot jūtas, neatreaģējot tās darbībā; (4) spēj izmantot izpratni, lai atvieglotu simptomus; (5) novērtē atbalstošas vides esamību; (6) spēj sadarboties ar psihoterapeitu (Gabbard, 2004; Ursano, Sonnenberg & Lazar, 2004). Psihoanalītiskā terapija nav piemērota pacientiem ar smagu personības patoloģiju.
Ieguldījums - Mūsdienu tendences - Lielu iegul¬dījumu psihoanalītiskās teorijas attīstībā ir devusi objektu attiecību teorija. Pētījumos ir apstiprināts, ka (1) psihisku traucējumu gadījumā psihoanalītiskā terapija veicina izmaiņas smadzeņu darbībā (Karlsson, 2011); (2) pēc psihoterapijas, salīdzinot ar medikamen¬tozu ārstēšanu, pieaug serotonīna receptoru blīvums to pacientu smadze¬nēs, kuriem bijuši izteikti depresīvie traucējumi (Karlsson et al., 2010). Tā ir sniegusi detalizētu un visaptverošu aprakstu par personības struktūru un agrīno attīstību, īpaši par pirmajiem sešiem dzīves gadiem; ieviesusi vairākus nozīmīgus faktorus (bezapziņa kā uzvedības determinante un traumas nozīme dzīves pirmajos gados); attīstījusi tehnikas, kas ļauj piekļūt bezapziņai; izgaismojusi pārneses un pretpārneses dinamiku, pretestību, trauksmi un Ego aizsardzības mehānismus.
Situācija Latvijā - 1990. gadā tika nodibināts Psihote¬rapeitu klubs, kurš gadu vēlāk, apvienojoties ar psihoterapeitu grupu no Rīgas Psihiatriskās slimnīcas, pārtapa par Latvijas Psihoterapeitu asociāciju (LPTA). 2012. gadā šī asociācija tika pārdēvēta par Latvijas Ārstu psihote¬rapeitu asociāciju (LĀPA). 1993. gadā psihotera¬pija, atdaloties no psihiatrijas, kļuva par patstāvīgu ārstu pamatspecialitāti Latvijā un Rīgas Stradiņa universitāte (toreiz – Latvijas Medicīnas akadē¬mija) izveidoja rezidentūras programmu psihoterapijā, kuras mērķis bija sagatavot psihodinamiskos psihoterapeitus. Kopš 2000. gada Latvijas psihoterapeiti saskaņā ar IPA prasībām iesaistās psihoanalīzes apmācības programmās ārzemju institūtos, lai kļūtu par psihoanalītiķiem.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1390937
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация