Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:366961
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.06.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

2. Skeptiķi, noraidīdami un ārdīdami ārējās pasaules objektīvo drošticamību, cer visas cilvēka domas pievērst paša esībai un apgalvo, ka pašizziņa esot pirmā pašrealizācijas prasība.
3. Bez introspekcijas, bez tiešas sajūtu, emociju, uztvērumu un domu apzināšanās nevarētu pat definēt psiholoģijas sfēru, bet jāatzīst, ka ar introspekciju vien nekad nevarēs vispusīgi izprast cilvēka iedabu, jo introspekcija atsedz tikai to niecīgo cilvēka dzīves daļu, kas pieejama individuālai pieredzei un nekādi nespēj aptvert visu cilvēka fenomenu.
4. Aristotelis uzskata, ka cilvēka iedabas pamatievirze, kas izpaužas pašās elementārākās darbībās un pretdarbībās, rada visas zināšanas un nosaka un caurvij visu jutekļu dzīvi.
5. Platons zināšanu alkas nekad nebūtu salīdzinājis ar juteklisku baudu kā Aristotelis, jo viņš uzskatīja, ka jutekļu dzīvi no intelekta dzīves starpā ir plats un nepārvarams bezdibenis un ka zināšanas un patiesība pieder transcendentālai tīru un mūžīgu ideju valstībai.
6. Jautājums par pasaules izcelsmi ir cieši savijies ar jautājumu par cilvēka izcelsmi.
7. Visās augstākajās reliģiskas dzīves formas maksimu „izzini pats sevi” uzskata par kategorisku imperatīvu, par morālu un reliģisku pamatlikumu.
8. Grieķu prāta dziļumu un plašumu raksturo tas, ka gandrīz ikkatrs domātājs reizē sniedz arī jaunu vispārēju domāšanas tipu.
9. Pēc Milētas skolas fizikas filozofijas pītagorieši atklāja matemātikas filozofiju, bet Elejas domātāji pirmie pieķērās loģikas filozofijas ideālam.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −10,41 €
Комплект работ Nr. 1230150
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация