Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:302876
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.11.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Sprieduma analīzes slēdziens
Vadoties pēc Administratīvā procesa likuma prasībām, iestādes lēmums vērtējams kopumā. Lēmuma lemjošā daļa nav iespējama bez konkrēto apstākļu vērtējuma, kas ietverts motīvu daļā. Tikai kopā šīs abas daļas veido pilnu iestādes lēmumu, kad pēc iestādes apsvērumu ietveršanas lēmuma motīvu daļā seko no motīvu daļas izrietošais gala secinājums lemjošajā daļā. Lai iestāde varētu lemt par termiņa atjaunošanu, nepieciešams saņemt attiecīgu, motivētu, personas lūgumu. Lūgumā jāpaskaidro iemesli termiņa nokavējumam, lai iestāde varētu vērtēt, vai norādītie iemesli atzīstami par objektīviem un neatkarīgiem no personas gribas (tas ir, tādiem, kas ir pamats termiņa atjaunošanai). No saņemtā dokumenta iestādei skaidri jāsaprot, personas lūgums atjaunot nokavēto procesuālo termiņu. Personai iesniedzot apstrīdēšanas iesniegumu, nenozīmē, ka termiņa nokavējuma gadījumā, persona ir lūgusi arī attiecīgo termiņu atjaunot. Tiesa, konstatējot pieteikuma nepieļaujamību ārpustiesas kārtības neievērošanas dēļ (apstrīdēšanas termiņa nokavējumu), netaisa spriedumu, bet pieņēmusi lēmumu par pieteikuma atstāšanu bez izskatīšanas, jo pieteicēja nav ievērojusi likumā noteikto lietas iepriekšējās izskatīšanas kārtību.
Apgabaltiesas spriedums ir atceļams, bet pieteikums par Valsts ieņēmumu dienesta Rīgas muitas reģionālās iestādes 2005.gada 6.oktobra lēmuma Nr.F08/0170-05 atcelšanu ir atstājams bez izskatīšanas, pamatojoties uz Administratīvā procesa likuma 278.panta 1.punktu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1335093
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация