Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:951901
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.02.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.Materiālistiskā pasaules izpratne uz filozofijas pamatjautājuma pirmo pusi par to, kas ir pirmatnējs – matērija, daba vai apziņa atbild viennozīmīgi – matērija, bet garīgais tiek uzskatīts par atvasinājumu no matērijas. Tieši tādēļ šāda pasaules izpratne ir zinātniskās izziņas pamatā, it īpaši runājot par dabas zinātnēm. Precīzāk, materiālisms balstās uz domu, ka tikai zinātniskā pasaules izpēte sniedz realitātes patiesu zināšanu. Materiālisms uzskatāms par pilnīgu pretstatu reliģijai, atzīstot par visaugstāko un arī vienīgi patiesi eksistējošo — materiālo pasauli, un dzīves materiālo apstākļu uzlabošanu uzstādot par cilvēka dzīves uzdevumu.
Objektīvi ideālistiskā pasaules izpratne un subjektīvi ideālistiskā pasaules izpratne balstās uz to, ka apziņa un garīgais ir pirmatnēji, bet matērija ir no tiem atkarīga. Tātad ideālisms ir materiālismam pilnīgi pretēja koncepcija un uz filozofijas pamatjautājumu dod pretēju atbildi. Atšķirība starp objektīvo un subjektīvo ideālismu ir starp garīgo subjektu pasaules pamatā. Objektīvais ideālisms izceļ vienu virsindividuālu garīgo pasaules pamatu – ideju, pasaules prātu, augstāko spēku u.t.t., bet subjektīvais ideālisms balstās uz domas, ka pasaule eksistē tikai individuāla subjekta apziņā un nevar pierādīt objektīvās pasaules eksistenci ārpus tā.
Tā kā Materiālistiskā un ideālistiskā pasaules izpratnes balstās ir pretrunā, patiesa var būt tikai viena, tomēr nevar pateikt kura tieši.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1114797
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация