Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:979357
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.01.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kelzens ideālo formu redzēja kā hierarhiju, kur katra tiesību norma savu spēkā esamību smeļas no augstāka ranga tiesību normas. Hierarhijai ir viens izejas punkts, līdz ar to visa tiesību sistēma kļūst ideoloģiski vienota. Šādā sistēmā pretrunas nav iespējamas – tās ir tikai šķietamas. Tiesību normai būs juridisks spēks tad, ja tā būs savienojama ar pārējām. Pamatnorma kā ideoloģiskais pamats citām tiesību normām – pamatnorma nosaka visu citu normu juridisko spēku. Pamatnorma nav konstitūcija. Pamatnorma stāv augstāk par konstitūciju – no pamatnormas konkretizē konstitūciju, no konstitūcijas – likumus, utt. Ja zemāka norma neatbilst, tā nav spēkā esoša. Pamatnorma ir skelets, pēc kura sistēmai jādarbojas. Pamatnormas radīšana ir vienīgais brīdis, kad suverēns nodarbojas ar tiesību jaunradi. Suverēnam tajā ir pilnīga rīcības brīvība. Visos pārējos gadījumos nav tiesību jaunrade, bet tikai tiesību piemērošana – līdz ar to nav brīvas izvēles, bet jāievēro pamatnorma.
*Pamatnorma ir kā apriors hipotētisks jēdziens – tai nav nekādas saturiskās noteiktības un tā ir jebkuras tiesiskās konstrukcijas loģiskais un nepieciešamais kodols. Augstākā tiesību pakāpe – konstitūcija – savu nozīmīgumu smeļas tieši pamatnormā.
Pamatnorma var garantēt, ka visa tiesību sistēma ir harmoniski vienota. Sistēmā ar loģisku saistību nevar būt nekādu pretrunu. Jebkuras nepilnības tiek novērstas ar pareizu tiesību piemērošanu. Tiesību jaunrade un tiesību piemērošana ir viens un tas pats process. Jebkuras tiesību normas radīšana nav nekas cits kā augstākas normas piemērošana (sākot ar konstitūcijas radīšanu, tā ir tiesību piemērošana). Tātad Kelzena tiesību sistēma ir plašāka nekā tikai normatīvo aktu sistēma (Kelzens iekļauj arī piemērošanu – iekļauj arī tiesību piemērošanas aktus).
Tiesības atrodas nepārtrauktā dinamikā. Sistēma nepārtraukti attīstās.
Tiesību sistēmma ir tiesiskā kārtība – gan uz likumdošanas procesu, gan uz tiesību piemērošanu attiecas pamatnorma.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1358815
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация