Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:491219
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.09.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
2021–2025 гг.
Фрагмент работы

Tiesību teorijas saistība ar tiesību vēsturi.
Tiesību zinātne pēc izziņas priekšmeta iedalās četrās juridisko zinātņu grupas un viena no tām-teorētiski vēsturiska zinātne (tiesību vēsture, tiesību teorija un tiesību filozofija)
Zinātnes apakšnozare pēta tiesību un tiesisko parādību teorētiskos un metodoloģiskos jautājumus – tiesību evolūciju un attīstību, saistot to ar citu valstu ietekmi un Latvijas tiesību attīstību, tiesiskā regulējuma piemērošanas, pielietošanas problemātiku un juridisko praksi.
Daži likumi mūsdienās ir līdzīgie ar vēsturiskiem likumiem(tie tika izveidoti pakāpeniski, uzkrājot valstu un tautu vēsturisko pieredzi)
Vēsturiskuma princips ir viens no tiesību teorijas pamatprincipiem. Tas nozīmē, ka attīstības procesā ir jāpēta nacionālās juridiskās parādības un procesi ( kā rodas valsts un likumi, kādi ir galvenie viņu attīstības posmi, kādi tie ir kļuvuši šobrīd, kādas ir viņu nākotnes izredzes)
Ir normas, kas tiek saglabātas kopš seniem laikiem un tiek izmantotas mūsu laikā, piemēram, paražu tiesību normas - uzvedības noteikumi, kas izveidojušies vēsturiski ilgstošas faktiskās pielietošanas rezultātā. Paražu tiesību normas piemēro, ja likums vai cits ārējs normatīvs akts neparedz attiecīga jautājuma regulējumu, kā arī tiesību normu iztulkošanā)
Gan mūsdienās, gan senajos laikos galvenais tiesību sistēmas mērķis- tas ir tiesiskās kārtības uzturēšana, tiesisku konfliktu izšķiršana sabiedrības locekļu starpā.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1387744
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация