Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:499516
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.03.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Teorija

2. Viena no galvenajām likuma funkcijām ir tiesiskās drošības nodrošināšana. Indivīdiem ir ne tikai tiesības, bet arī nepieciešamība zināt valsts rīcību noteiktās situācijās, no kā izriet, ka valsts rīcība ir jāpadara aprēķināma un paredzama, lai indivīds zinātu ko un kā darīt un spētu nodrošināt valsts tiesiskumu un likumu izpildi. Demokrātiskā tiesiskā valstī indivīds nevar īstenot arī tam piedāvātās iespējas, ja nezina savas tiesības.

Šis tiesību princips garantē paredzamu vidi un noteic, ka cilvēkiem jābūt spējīgiem droši plānot savu dzīvi, apzinoties savas rīcības juridiskās sekas. Tas paredz, ka 1) nevienai valsts rīcībai nedrīkst būt atpakaļvērsts spēks; 2) likumdevējiem jānodrošina valsts iedzīvotājiem pieņemams laika posms, lai sagatavotos attiecīgā juridiskā instrumenta piemērošanai no tā publicēšanas datuma.

Tiesiskās drošības princips ir vispārējs tiesību princips, kas nosaka publiskās varas pienākumu, ka indivīds var skaidri saprast un zināt, kā tam pielāgot savu rīcību ar tiesībām noteiktā jomā, vietā un laikā. Tiesiskās drošības princips izriet no tiesiskas valsts virsprincipa, no valsts pamatnormas un no demokrātiskas tiesiskas valsts principa. Savukārt no tiesiskās drošības principa ir atvasināts tiesiskās paļāvības princips.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,98 €
Комплект работ Nr. 1384826
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация