Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:395525
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Latvija, tāpat kā daudzas citas Austrumeiropas valstis, patlaban atrodas procesā, kuru var definēt kā pāreju no totalitāra valsts režīma uz demokrātisku režīmu. Šis process vēl pilnībā nav beidzies, jo nav pabeigti visi valsts dzīves pārveidojumi (piemēram, vēl nav izveidojies pietiekami plašs un turīgs vidusslānis, kas ir jebkuras valsts vienmērīgas ekonomiskās attīstības pamatā). Tomēr jau ir sasniegts viens no galvenajiem šodienas mērķiem – Latvija atgriežas Eiropas tautu saimē, ar 2004.gada 1.maiju kļūstot par pilntiesīgu Eiropas Savienības dalībvalsti, tādējādi apstiprinot principiālo tēzi, ka demokrātiskā attīstība Latvijā ir ieguvusi neatgriezenisku raksturu1.

Tomēr ir jāatzīst, ka Latvijas atrašanās totalitārās PSRS sastāvā ir atstājusi manāmas sekas šodienas ikdienā. Varmācīgā iekļaušana padomju impērijā, nežēlīgās represijas, etnisko jūtu pazemošana un unifikācija pēckara laikā ir radījuši veselu virkni noturīgus sabiedriskās apziņas uzskatus, vispirmām kārtām, sabiedrības latviskajā daļā. Daži no tiem vieno Latviju ar citām postkomunistiskām sabiedrībām, daži ir Latvijas specifiskās vēsturiskās pieredzes produkts2. Ir grūti un varbūt pat neiespējami uzskaitīt tos visus, minot to radījušus konkrētos notikumus vai cēloņus, tamdēļ šajā darbā vēlos pievērst uzmanību dažiem vēsturiskiem notikumiem Latvijā XX gs. 50-gados un to atstātajām sekām šodien.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1130162
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация