Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:495840
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Juris Alunāns reiz teicis: "Nebūtu latvieši aizkavēti savā attīstībā, viņi būtu pie Baltijas tas pats, kas pie Vidusjūras senie grieķi "
Latviešiem kā senas kultūras tautai bija izkoptas sadzīves formas, kuru savdabīgais latviskums viņus atšķīra no citām nācijām. Latviešiem bija arī gadu simtos pārbaudītas tradīcijas, kas pavadīja viņus visā dzīvē. Tagad tām daudz piejaukušies sveši elementi, daudz kas gājis mazumā vai pat zudis. Kas gan palicis mūsu tautas tradīcijās un sevišķi godos no senās bagātības?
Godi un tradīcijas ir tautas kultūras sastāvdaļa, kas nodrošina tai nepazušanu citās tautās, jo dzīvotspējīgas ir tikai tās tautas, kas ciena un godā savu senču tikumus un paražas, viņu dzīvesgudrību un atziņas.Gadskartu svinības.

Šo svētku tradīcijas saistās ar Saules spēka stiprināšanu, auglības vairošanu, aizsargāšanos pret dažādiem ļaunajiem gariem. Katriem svētkiem ir savi raksturīgie ēdieni, kas piemēroti attiecīgajam gada­laikam. Olas vāra Lieldienās, jo šai laikā vistas vislabāk dēj, bet Jāņos sien sieru, jo šai laikā govis dod daudz piena. Rudens un ziemas saulgriežos, kad visa ir diezgan, netrūkst arī šiem svētkiem piemērotu ēdienu un dzērienu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация