Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:980517
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.01.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Triloks Gurtu ir indiešu perkussionists. Dzimis Bombejā, 30. oktobrī 1951. gadā. No piecu gadu vecuma sāk mācīties klasisko tablu, iespaidojoties no vecākā brāļa–perkussionista spēles. Viņa tēvs bija sitarists, vecmāmiņa – dziedātāja un dejotāja. Gurtu māte ir izcila tumri mūzikas dziedātāja. Thumri music - pusklasiskais Ziemeļ Indijas stils, kuram arī pavadījuma funkcija dejai. Kā stāsta Gurtu intervijā ar Down Beat žurnālistu L. Birnbaumu (Larry Birnbaum), „Lielākā daļa no sitaminstrumentu spēles Indijā ir veltīta pavadījumam dejotājiem”.
Triloka pirmais skolotājs bija Ustads Abduls Karims Hans Sahebs, ļoti prasīgs un stingrs pedagogs. Gurtu bija viens no tiem mūzikāli apdavinātiem bērniem, kuri mūziku uztver vairāk pēc dzirdes („kansen” – ind.), nevis pēc nošu pierakstīto („taksen” – ind.).
Pusaudžu gados patstāvīgi sakomplektējis perkusijas instrumentu komplektu un sāka spēlēt džeza mūziku, strādājot Bombejā džeza grupās ar tādiem džeza mūziķiem kā alta saksofonists Čarlijs Mariano (Charlie Mariano). Sešpadsmit gadu vecumā Gurtu sāk strādāt kinostudijā par vokālistu. Triloks vēl dziedājis 5-zvaigžņu viesnīcā, kur arī pirmo reizi dzirdēja tādus izcilus mūziķus kā Džons Koltreins (John Coltrane), Džimijs Hendriks (Jimmy Hendrix) u.c.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация