Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:487601
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.12.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Datu analīze:
Analizējot datus, var redzēt, ka nodokļu likmes ir ļoti atšķirīgas Eiropas Savienībā. Dažās valstīs pēdējo gadu laikā tās ir būtiski mainījušās, bet dažās valstīs palikušas stabilas. Ir ievērojama arī lafēra līknes sakarība, bet, lai to izpētītu pilnībā, būtu jāapskata vēl citu nodokļu izmaiņas gadu laikā. Pati nodokļu sistēma varētu būt vienkārša, ja tās vienīgais mērķis būtu palielināt ieņēmumus. Bet tai ir citi mērķi, tostarp taisnīgums nodokļu maksātāju vidū, spēja nodokļus apmaksāt un to godīga sadale. Valstis piešķir nodokļu atvieglojumus īpašām grupām un nozarēm. Ideja ir tāda, ka zemākas nodokļu likmes cilvēkiem dos vairāk ienākumu pēc nodokļu nomaksas, ko varētu izmantot, lai nopirktu vairāk preču un pakalpojumu, kur apmaksās PVN. Citiem vārdiem sakot, ekonomisko izaugsmi lielā mērā neietekmē tas, cik daudz nodokļus maksā turīgie. Izaugsme, visticamāk, stimulēs, ja zemāku ienākumu saņēmējiem piemēros mazākus nodokļus.

Pēc lafēra sakarības - pieaugot nodokļu likmēm, pieaug arī nodokļu ieņēmumi. Taču ir kāds lūzuma punkts, kad, turpinot celt nodokļu likmes, nodokļu ieņēmumi samazinās. To iemesli ir ražošanas samazināšanās un pieaugošs ēnu ekonomikas sektors. Kritisko punktu, aiz kura, pieaugot nodokļu likmei, budžeta ieņēmumi samazinās ir no 35% līdz 65%. Visās valstīs nav vienādi nodokļu likmes lielumi. Ir valstis, kurās maksimālās nodokļu likmes ir zemākas nekā 35% vai augstākas par 65%. Tomēr pārāk augstas nodokļu likmes nestimulē uzņēmējdarbību, līdz ar to samazinās ieņēmumi valsts budžetā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация