Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:730345
 
Оценка:
Опубликованно: 02.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

3. Rēzeknes upes fizioģeogrāfiskais raksturojums

Rēzeknes upe atrodas Latvijas austrumdaļā, Latgales novadā, Rēzeknes rajonā, Latgales augstienē augšteces daļā un Austrumlatvijas zemienē lejteces daļā. Tā atrodas Daugavas baseinā.
Rēzeknes upes garums ir 116 km, kritums – 68 m. Rēzeknes upes baseina platība ir 1160 km2, upe iztek no Kaunatas ezera un ietek Lubāna ezerā. Lejtecē pietek Malta (pa Maltas – Rēzeknes kanālu) un kopā ar Maltu baseina platība ir 2050 km2. Citas pietekas ir Livžanka (26 km), Čečora (19 km), Sūļupe (14 km), Taudejāņu strauts (13 km), Geikinu strauts (12 km), Krēsle (11 km), Kovšupe (10 km), Redupe (10 km) (Latvijas Padomju Enciklopēdija 1986). Rēzeknes upes vidējais platums ir 9,5 m, vidējais dziļums 1,0 – 1,1 m, noteces apjoms gadā vidēji ir 0,49 km3. Vidējais caurplūdums lejpus Rēzeknes ir 5.5 m3/s. Caurplūduma maksimumi ir pavasarī un jūlijā, savukārt vismazākais caurplūdums ir septembrī, kad tas ir 0.63 m3/s (LVGMA, 2001).
Rēzeknes upe augštecē tek cauri paugurotam (morēnpauguru, dauguļu un kēmu) reljefam, morēnas paugurgrēdām, pamatmorēnas, vidustecē - fluvioglaciālajiem un limnoglaciālajiem smailšainajiem līdzenumiem, savukārt, lejtecē tā tek cauri galvenokārt limnoglaciālajiem putekļainajiem un mālainajiem līdzenumiem. Rēzeknes upes vidustece ir ledāja kušanas ūdeņu noteces ielejā. Rēzeknes upe šķērso tādas ģeomorfoloģiskās reljefa formas, kā platopaugurus augštecē un flutingus lejtecē. Rēzeknes upes baseina teritorijā devona iežu nogulumi ir apmēram 300 m. Upes augštecei un vidustecei ir raksturīga trapecveida ieleja.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация