Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:717674
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.10.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Izvēles kurss: Bioloģiskā lauksaimniecība
Daļa: Bioloģiskā augkopība un dārzkopība (4 KP)
Sadaļa: Augkopības nozaru specifika (1,5 KP)
Mājas darba uzdevums
1. Lopbarības vajadzības aprēķins gadam
Saimniecībā ir 30 ha sētie un dabīgie zālāji, kurus var izmantot kā pļavas un ganības. Saimniecība nodarbojas ar piena lopkopību. 1 govij vidēji vajag 0,5 ha ganību platības, tātad saimniecībā var audzēt ap 60 slaucamas govis [1.].
No 30 ha sēto un dabīgo zālāju vidēji varētu iegūt ap 15 t ha -1 zaļmasas, kas kopumā ir 450 t. Pēc 1.1. tabulā veiktajiem aprēķiniem redzams, ka šie 30 ha gandrīz spēj nodrošināt nepieciešamo ganību barību, pietrūkst 60 t zaļbarības, to var izaudzēt 50 ha aramzemes augsekā, iekļaujot zirņauzas vai vīķauzas.
Skābbarības ražošanai nepieciešamas ap 410 t zāles (294 t + 40%), to varētu iegūt 50 ha aramzemes augsekā. Kvalitatīvs zelmenis bioloģiskajā lauksaimniecībā varētu dot 20 t ha-1 zāles, līdz ar to augsekā daudzgadīgie zālaugi varētu aizņemt vairāk kā 20%. Jo jāņem vērā, ka nepieciešams sagatavot arī sienu – 42 t, ja siena raža 7 t ha-1, tad nepieciešami 6 ha pļavu, garās vasarās var iegūt arī divas siena ražas un veidot barības uzkrājumu neparedzētiem apstākļiem.
60 t spēkbarības sagatavošanai saimniecībā, ja pieņem, ka graudaugu ražas varētu būt ap 1,5 t ha-1, nepieciešams ar graudaugiem apsēt vismaz 40 ha, kas reāli nav iespējams, jāmeklē iespējas iepirkt spēkbarību.
2. Augsnes raksturojums un augšanas apstākļu raksturojums, atbilstība kultūraugu audzēšanai
Saimniecībā ir 50 ha aramzemes. Augsnes granulometriskais sastāvs ir vidēji smags smilšmāls (sM), augsnei ir laba iekultivēšanas pakāpe. K un P nodrošinājums augsnē vidējs, pHKCl 5,7 – 6,3.
Augsnes piemērotas gandrīz visu kultūraugu audzēšanai. Viens no limitējošajiem faktoriem kultūraugu audzēšanas izvēlē parasti ir augsnes reakcija, saimniecības augsnes pēc šī rādītāja nav piemērotas ziemas kviešu, rapša un lucernas audzēšanai [3.].
Augšņu ielabošanai un auglības saglabāšanai nepieciešams veikt uzturošo kaļķošanu.
Lai aprēķinātu lopbarības vajadzību pieņēmu, ka vidējais izslaukums no govs laktācijā ir 3 500 kg piena un saimniecībā pārsvarā ir skābbarības ēdināšanas tips.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация