Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:516622
 
Оценка:
Опубликованно: 03.08.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: Средние века (500—1500 гг.)
Новое время (1500—2000 гг.)
Фрагмент работы

1. Raksturojiet filosofijas tādas tradicionālas sadaļas kā reliģijas filosofija būtību! Kādas problēmas risina reliģijas filosofija?

Reliģijas filosofija ir racionāla domāšana par reliģiskiem jautājumiem, tā uzskata reliģiju par sociāli kulturālu parādību, liek uzsvaru uz ticības būtības apzināšanu, tās ietekmi uz personību un dievišķā saistību ar visu viduvēju . Dievība vienlaikus tiek uztverta kā kaut kas abstrakts, tomēr spējīgs kardināli ietekmēt notikumu gaitu. Mes jau sākot ar skolas gadiem pamazām sākām skart reliģijas un filosofijas savijuma tēmu.
Kā man kļuva zināms, reliģija filosofijai var būt vai nu kā attieksmes priekšmets, vai kā izpētes priekšmets. Tāpēc reliģijas filosofija var tikt saprasta un traktēta vai nu plašā nozīmē, vai šaurā nozīmē. Filosofija, kurai ir un kura izsaka vienu vai otru attieksmi pret reliģiju, ir reliģijas filosofija plašā nozīmē un ir nepārprotamu un neskaidru filosofisku nostādņu kopums attiecībā pret reliģiju, tās dabu un funkcijām, kā arī filosofiski pamatojumi dievības pastāvēšanai, filosofiski spriedumi par tās dabu un attieksmi pret pasauli un cilvēku. Proti, tā ir vispārēja filosofijas nostāja attiecībā un veidoti filosofiski izteikumi par reliģiju. Cik man zināms, filosofija vienmēr izrāda interesi par reliģiju un vienmēr tā vai citādi izturas pret reliģiju. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация