Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:876828
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Peļņas motīvs ir jebkuras uzņēmējsabiedrības pamatā. Tāpat kā ražošanas izmaksas arī peļņa tiek aprēķināta divējādi - kā grāmatvedības un ekonomiskā peļņa.
Ekonomiskā peļņa tiek aprēķināta, atskaitot no kopējiem ieņēmumiem no uzņēmuma saimnieciskās darbības visus izdevumus: ārējos, iekšējos, ieskaitot normālo peļņu. Normālā peļņa ir samaksa par uzņēmēja īpašo talantu, viņa uzņēmēj spējām, par viņa kā vadītāja funkciju izpildi. Normālā peļņa ir iekšējo izmaksu elements.
Grāmatvedības peļņu aprēķina, atskaitot no uzņēmuma kopējiem ieņēmumiem atskaita grāmatvedības jeb arējās izmaksas. Tā ir uzņēmuma kopējā, kura tiek sadalīta saskaņā ar valsts likumdošanu un katra atsevišķa uzņēmuma statūtiem.
Peļņa ir uzņēmējdarbības stimuls. Taču pati par sevi peļņa nekādu materiālu ieinteresētību nespēj nodrošināt. Galvenais ir tas, ka tā tiek sadalīta. Ražotājuzņēmumi daļu savas peļņas ieskaita valsts budžetā ar peļņas un ienākuma nodokļa starpniecību. Uzņēmumu interesē galvenokārt tā peļņas daļa, kas paliek viņu rīcībā, lai varētu paplašināt ražošanu un materiāli stimulētu savus darbiniekus. Tāpēc ir svarīgi izveidot tādu nodokļu sistēmu, kas stimulētu, bet nevis bremzētu uzņēmējdarbību. Ļoti bieži no peļņas tiek izsniegtas prēmijas, pabalsti, dividendes, kā arī daļa peļņas tiek izlietota sociālo vajadzību apmierināšanai (piemēram, medicīniskajai aprūpei, kultūras vajadzībām u.c)…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация