Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:328231
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.05.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ja viens līdzējs dod otram kādu apsolījumu par labu trešai personai, tad nevien tas, kam šis apsolījums dots, bet arī trešā persona, kam par labu tas dots, iegūst tiesību prasīt no apsolītāja tāda līguma izpildījumu.
Tātad tai personai, kurai par labu šis līgums ir noslēgts ir tādas pašas tiesības, kā tai, kas šo līgumu slēgusi, bet tai nav pienākums to pieņemt un tad tai personai , kas līgumu slēgusi būs jāsedz varbūtējās sekas.
Tāpat uzturu var nolīgt arī par labu vairākām personām, un to sadala viņu starpā līdzīgi. Ja gadījumā kāda no viņām mirst, tad šī daļa paliek uztura devējam, vai arī tā tiek sadalīta starp pārdzīvojušām.
Gadījumā, ja Uztura ņēmējs nodod Uztura devējam nekustamu īpašumu, tad Zemes grāmatā ierakstāma ķīla, kas ir Uztura saņēmēja labā, uztura vērtībā, šī ķīla beidzas ar Uztura ņēmēja nāvi vai beidzoties līguma termiņam.
Ja Uztura ņēmējs nevar samaksāt parādus, kas viņam bijuši slēdzot līgumu, tad viņa kreditori var prasīt tos no tām mantiskām vērtībām, kas nodotas Uztura devējam, bet ja kādas prasības radušās pēc līguma noslēgšanas, tās var vērst uz uzturu, ja citas mantas nepietiek.
Uztura ikreizējā vērtība aprēķināma, kapitalizējot viena gada devumu vērtību ar likumiskajiem procentiem, kas pēc Civillikuma 1765.p. ir jānosaka darījumā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация