Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:351198
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.07.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pacients brieduma gados. Sniegtā informācija paredzēta pacientiem žults izvadceļu slimību gadījumos un slimniekiem, kuriem jāsaņem pilnvērtīgs saudzējošs uzturs pēc žultspūšļa izoperēšanas.
No uztura lielā mērā atkarīga organisma darbība, tā adaptācijas spējas, kā arī spējas pretoties dažādiem kaitīgiem aģentiem un bez tam arī sabalansētam uzturam ir liela nozīme slimību profilaksē un cilvēka mūža pagarināšanā. Cilvēka ikdienas uzturs sastāv no dažādām uzturvielām, kas piedalās vielmaiņas procesos organismā – olbaltumvielām, taukiem, ogļhidrātiem, ūdens, minerālvielām, vitamīniem, organiskām skābēm u. c. Ja visas vajadzīgās uzturvielas ir pareizā attiecībā un pietiekamā daudzumā, uzturu uzskata par sabalansētu, un tas ir pilnvērtīga uztura pamatnoteikums.
Vadoties no bioķīmisko procesu viedokļa cilvēka dzīvē ir 3 posmi: augšana un attīstība, kad intensīva vielu uzņemšana un to iesaistīšana organismā jeb asimilācija ir pārsvarā pār vielu sašķelšanu jeb disimilāciju. Asimilācija un disimilācija notiek vienlaikus, sastādot vienotu vielmaiņas procesu. Brieduma gados abi procesi - asimilācija un disimilācija ir līdzsvaroti, bet vecākiem cilvēkiem asimilācija pakāpeniski samazinās, jo samazinās šūnu atjaunošanās un vielmaiņas intensitāte.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация